Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Maandagochtend 19 februari 2001
10:37 maandag 19 februari 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 0622662875
(Piket en persvoorlichting tot dinsdagavond)

COEVORDEN
Alcomobilist
Zondagavond tegen 21.00 uur reed een 49-jarige man uit Coevorden met zijn auto over de Kerkstraat. Bij de ademtest bleek hij 1,2 promille te scoren. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

EMMEN/DELFZIJL
Gestolen auto aangetroffen
Zondagnacht heeft de politie in Delfzijl een auto aangetroffen, die in Emmen bleek te zijn gestolen. De eigenaar, een 61-jarige man uit Emmen, had de auto nog niet eens gemist.

VRIES
Woninginbraak
Afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan de Drosten. Om binnen te komen is een uitzetraam opengebroken. De dader kon hier bij door op de container te klimmen. De 51-jarige bewoner mist een portefeuille met diverse pasjes, en een GSM-telefoon.

DE WIJK
Woninginbraak
Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Jan Poortmanweg. Om binnen te komen is de achterdeur opengebroken. De woning is doorzocht. Het is de 46-jarige bewoner nog niet bekend wat er is weggenomen.

HOOGEVEEN
Snelkraak
Zondagnacht tegen 3.45 uur is een snelkraak gepleegd in een winkel in de Hoofdstraat. De daders kwamen binnen door met een ijzeren putdeksel de glazen toegangsdeur te vernielen. In de winkel is met hetzelfde deksel een vitrine vernield, waarin gouden sieraden zaten. Er is een onbekende hoeveelheid van deze sieraden weggenomen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe