Politiebericht Groningen: Diverse 19-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 19 februari 2001

Dagelijkse berichten

Ter Apel: dronken automobilist rijdt kanaal in
Een 44-jarige inwoner van Ter Apel is zondagavond in zijn woonplaats met zijn auto te water geraakt. De reed op de Hoofdkade en raakte na een boom geschampt te hebben in het water van het kanaal. Passanten haalden de man uit het water. Bij controle door ambulancepersoneel bleek de Ter Apeler niets te mankeren, wel was hij zwaar onder invloed. Op het bureau blies hij een promillage van 2.7. Hij kon zich van het ongeval niets meer herinneren. Bij een gegevens controle van de man bleek er nog een geldboete van f 900.- of acht dagen hechtenis tegen hem open te staan. Hij is overgedragen aan justitie.

Winschoten: maaltijdbezorger bekeurd
Agenten zagen zondagavond een 18-jarige maaltijdbezorger over de Venne in Winschoten rijden. De jongen negeerde de stoptekens en ging ervan door. Hij werd door de politie bij het restaurant opgewacht en kreeg daar bekeuringen voor het rijden op een onverzekerde brommer en het negeren van een stopteken. Ook de restauranthouder kreeg een proces-verbaal voor het laten rijden van een onverzekerde bromfiets.

Sint Annen: man (21) gooit bierfles van viaduct Een 21-jarige man uit Sint Annen gooide zondagavond vanaf het viaduct aan de Schultingaweg in zijn woonplaats een bierfles naar beneden, op de Eemshavenweg. De politie werd gewaarschuwd die de man, die inmiddels in zijn auto op de Thesingeweg reed, aanhield. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Aanvankelijk ontkende de man de fles gegooid te hebben maar uiteindelijk verklaarde hij een lege fles uit het raam gegooid te hebben. De man kreeg een proces-verbaal.

Stadskanaal: niet-betalende bezoekers vluchtten via nooddeur Twee mannen - 22 jaar uit Wildervanck en 19 jaar uit Veendam probeerden zondagnacht via een nooddeur in een discotheek aan de Hoofdstraat in Stadskanaal weg te komen om zodoende aan betalen te ontkomen. De Veendammer werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Zijn vriend uit Wildervanck meldde zich bij de politie waarna ze beiden een proces-verbaal voor oplichting kregen.

Groningen: pepperspray tegen wildplasser
De politie heeft gistermorgen op de Grote Markt in Groningen een 30-jarige Groninger aangehouden. De man stond nabij de Naberpassage op straat te plassen. Toen hij daar door surveillerende politiemensen op werd aangesproken reageerde de man agressief en wilde weglopen. Daarop werd hij aangehouden. De verdachte nam hierop een vechthouding aan en verzette zich tegen de aanhouding. Het kwam tot een vechtpartij waarbij de man zich bleek verzetten. Om dit verzet te breken is de man daarop met pepperspray in het gezicht gespoten. Hij staakte daarop zijn verzet en kon geboeid naar het politiebureau worden gebracht. Zijn vriend, een 28-jarige man uit Bedum, probeerde te verhinderen dat de Groninger zou worden meegenomen. Hij is aangehouden voor ambtbelemmering en ook meegenomen naar bureau. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden. De wildplasser is ingesloten en in de loop van de ochtend heengezonden. De man krijgt, naast urineren in het openbaar, proces-verbaal voor verzet tegen de aanhouding en bedreiging. De politie heeft in de Groninger binnenstad het afgelopen weekend overigens 14 mensen bekeurd voor urineren in het openbaar .

Groningen: brand in meterkast
In de meterkast van een woning aan de J.A. Feithstraat in Groningen ontstond vannacht door nog onbekende oorzaak brand. De bewoners hoorden dat de verwarming op een ongebruikelijk tijdstip aanslaan nadat daarvoor tot twee keer toe de stroom korte tijd was uitgevallen. Toen ze poolshoogte gingen nemen sloegen de vlammen uit de meterkast. Het echtpaar kon tijdig de woning verlaten. De brandweer bluste de brand. De woning liep forse rookschade op. Ook een bovengelegen woning kwam vol rook te staan. De bewoners daarvan konden echter na het ventileren van hun huis weer terug.

Groningen: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vannacht op de Paterswoldseweg in Groningen een 63-jarige man uit Groningen aangehouden. Omwonenden melden de politie dat de man bij het parkeren van zijn auto mogelijk tegen een andere auto was aangereden. Politiemensen troffen de man slapend in zijn auto. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol. De man werd meegenomen naar het bureau waar een bloedalcoholgehalte van 1.65 promille werd gemeten. Na verhoor is de man heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed. Bij het politieonderzoek is niet gebleken dat de man een aanrijding heeft veroorzaakt.

Groningen: man aangehouden
Een 24-jarige man uit het Duitse Bremen is gisteravond aangehouden aan de Noorderhaven in Groningen. Politiemensen zagen dat de man zich ophield in een portiek. Bij de controle die ze daarop deden bleek dat de man (in Nederland) nog zeven dagen hechtenis tegoed had. Hij is meegenomen naar het politiebureau en overgedragen aan de parketpolitie. De man is ingesloten.

Groningen: weggelopen man aangehouden
In de Gelkingestraat in Groningen heeft de politie vannacht een 27-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was weggelopen uit een dependance van een psychiatrisch ziekenhuis in Groningen waar hij met een rechterlijke machtiging was opgenomen nadat hij vorige week door de politie in overspannen toestand was aangehouden omdat hij in de Oosterstraat een hard voorwerp tegen politieauto gooide. Bij die aanhouding pleegde de man hevig verzet. De man is teruggebracht naar de psychiatrische kliniek.

Groningen: ruim kilo cocaïne in stoelleuning
In zijn woning aan de Vlierstraat in Gronigen heeft de politie vrijdagmiddag een 39-jarige man uit Groningen aangehouden. Ook een kennis van de man, een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden. Bij de politie was informatie binnengekomen dat er vanuit de woning van de Groninger harddrugs zouden worden gedistribueerd. Nadat beide mannen met een pakket, dat door een koeriersbedrijf op een adres elders in de stad was afgeleverd, de woning waren binnengegaan deed de politie een inval. Daarbij werd ruim 1300 gram cocaïne en heroïne in de woning aangetroffen. Een groot deel van de harddrugs zat verborgen in een hol opzetstuk van een rugleuning van een tweetal gedemonteerde stoelen die in het postpakket, afkomstig van de Nederlandse Antillen, zaten. Beide verdachten waren in de woning bezig de drugs te herverpakken. Ze zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek. Vandaag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie stelt een onderzoek in naar de omvang van de drugshandel door beide mannen. De partij drugs heeft een straatwaarde van 250.000 gulden

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844