Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.00 uur
Alcoholcontrole

VEENENDAAL In de nacht van zondag op maandag van elf tot half een heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op meerdere plaatsen in Veenendaal. Onder andere op de Stationsweg, Kerkewijk en de Rondweg-west werden bestuurders gecontroleerd. In totaal 60 bestuurders moesten blazen, geen van hen had teveel gedronken.

Rijden onder invloed

RHENEN Maandagnacht om kwart voor twee heeft de politie een 23-jarige man uit Veenendaal aangehouden op de Utrechtsestraatweg voor het rijden onder invloed. Een blaastest gaf aan dat de man teveel gedronken had, waarop hij mee moest komen naar het bureau. Op het bureau bleek dat de man een alcoholpromillage van 0,8 in zijn bloed had. Dat leverde hem een rijverbod van twee uur en een boete van 700 gulden op.

Glaasje op

VEENENDAAL Tijdens een surveillance heeft de politie zondagnacht om een uur een 35-jarige man uit Amersfoort aangehouden op de Rondweg-west voor rijden onder invloed. Een blaastest wees uit dat de man teveel gedronken had, waarop hij mee moest komen naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat de man een alcoholpromillage van 0,8 in zijn bloed had. Dat leverde hem een rijverbod van twee uur en een boete van 700 gulden op.

Teveel gedronken

ELST De politie kreeg zondagavond om negen uur een melding dat een man door het lint ging op de Rijkstraatweg. Toen de politie ter plaatse kwam was de man alweer tot bedaren gekomen. Zelf vertelde de man, een 21-jarige man uit Rhenen, inderdaad over de rooie te zijn gegaan, maar dat er niets gebeurd was. Waarom hij over de rooie gegaan was wist hij niet. Hij stapte in zijn auto een maakte aanstalten weg te rijden. De politie rook echter een flinke alcohollucht bij de man en heeft de man aangehouden. Op het bureau bleek dat de man een alcoholpromillage van
1,4 in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.