INFORMATIEWINKEL NOORD-HOLLANDS LANDSCHAP OPEN

Vanaf maandag 19 februari 2001 is de nieuwe InformatieWinkel van Het Noord-Hollands Landschap open. De verbouwing heeft 6 weken geduurd en het resultaat mag er zijn. De verkoop van allerlei natuurartikelen is gebleven, maar men kan er nu ook fiets- en wandelroutes zoeken, informatie krijgen over bijvoorbeeld excursies, zich inschrijven voor allerlei activiteiten van Het Noord-Hollands Landschap en bladeren in boeken en tijdschriften. Ook de ledenadministratie is er gevestigd.
De InformatieWinkel is gevestigd aan de Dorpsstraat 72c te Castricum. Schuin tegenover het oude Raadhuis waar het hoofdkantoor van het Landschap is gevestigd.
De inrichting van de InformatieWinkel is financieel mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Ook verschillende leveranciers uit de omgeving hebben bijgedragen.

Twee artikelen lopen nu heel goed: nestkastjes en de Natuurkaart Noord-Holland. Nestkastjes worden nu veel verkocht omdat mensen hun tuin klaar willen maken voor het voorjaar. Kool- en pimpelmees gaan nu op zoek naar een geschikte broedplaats. De Natuurkaart Noord-Holland is een soort passe-partout voor alle duingebieden van Noord-Holland. De Natuurkaart, samen met een lidmaatschapsbewijs van Het Noord-Hollands Landschap of Natuurmonumenten of een duinkaart, geeft toegang tot de duinen. De kaart kost ?25.

De InformatieWinkel is ingericht voor het ontvangen van publiek, maar ook per fax, telefoon en e-mail kan men er terecht voor informatie. Verder wordt er gewerkt aan een internetsite. Het telefoonnummer is (tijdens kantoortijden en zaterdag) 0251-362 762. De openingstijden zijn maandag van 13.30 tot 17.00 uur, dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur.



Voor inlichtingen over bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met Johan Stuart, 0251-362 762 of mobiel 06-53129644. Er is een foto beschikbaar.
Castricum, 19 februari 2001

Hieronder de bedrijven die door het geven van korting of anderszins hebben bijgedragen.

Dijkstra Lampen B.V., Heemstede
Verwol Projektafbouw B.V., Opmeer
Forbo-Krommenie B.V., Krommenie
Bonar Floors N.V., Krommenie
Aspa Kantoorinrichting B.V., Zaandam
Krug Portegies B.V. , Beverwijk
Gul & Albers B.V., Alkmaar
De Nijs Interieurbouw B.V., Castricum
Huitenga slaapwoonwinkel, Castricum
Architektenbureau Ir. Kees Hoope BNA, Heiloo
Anne Lawant Interieurarchitekt BNI, Heiloo
Bard87, 's Graveland