Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 19-02-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 13.35 uur) Maandag, 19 februari 2001

Maastricht, straatroof:
Op zondag 18 februari 2001 heeft op de Spoorweglaan te Maastricht een straatroof plaats gevonden waarbij een 35 jarige inwoner van Maastricht van een halsketting werd beroofd.
Het slachtoffer liep zondagmorgen omstreeks 04.30 uur over de Spoorweglaan te Maastricht in gezelschap van zijn echtgenote. Beiden zagen een jongeman vanaf het station op hun toe komen lopen. Toen de jongeman, tussen de 18 en 20 jaar, niet al te groot, donkere huidskleur en krullend haar, hun voorbij liep greep deze snel de halsketting van het slachtoffer vast en rukte deze weg. Meteen daarna zette de straatrover het in de richting van de voetgangerstunnel op een lopen. Hij is onbekend gebleven. Het slachtoffer deed van de beroving zondagavond aangifte. De gestolen halsketting is een gouden ketting met een waarde van ruim boven de fl. 2000,-.

Maastricht, onder invloed verkeersongeval veroorzaakt: Een 40 jarige inwoner van Hoofddorp heeft zondagavond 18 februari 2001 op de Tongerseweg te Maastricht een verkeersongeval veroorzaakt. Hij bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd. De inwoner van Hoofddorp veroorzaakte zondagavond omstreeks 20.40 uur in zijn personenauto op de Tongerseweg te Maastricht een kop-staart aanrijding waarbij hij met zijn auto achterop zijn voorganger reed. De gewaarschuwde politie stelde bij de veroorzaker het gebruik van alcohol vast. Een alcoholblaastest bevestigde dit nogmaals. Aan het politiebureau moest de inwoner van Hoofddorp een ademanalyse ondergaan. De uitslag hiervan wees een meer dan drievoudige overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholgebruik. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.
Aan het politiebureau bleek dat de inwoner van Hoofddorp bij Justitie nog voor fl. 560,- in het krijt stond. Een pinautomaat bracht uitkomst. De boete werd betaald waarna hij na verhoor het politiebureau kon verlaten. Zijn reis kon om twee redenen niet meer met de auto worden voortgezet. Op de eerste plaats moest de auto in verband met een lekkende radiator worden weggesleept en op de tweede plaats werd bij het opmaken van het proces-verbaal het rijbewijs van de inwoner van Hoofddorp ingevorderd.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 30 jarige inwoner van Maastricht is zondagavond 18 februari 2001 door de politie geverbaliseerd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag zondagavond kort voor middernacht een personenauto met hoge snelheid over de Tiecelijnstraat rijden en vervolgens ook over de Fagotstraat en de Brusselseweg te Maastricht. Nadat de bestuurder zijn auto op de Brusselseweg tot stilstand had gebracht volgende een controle door de politie. Bij het eerste contact met de bestuurder roken de agenten de alcoholgeur al. Een alcoholblaastest bewees de goede neus van beide politieagenten. De inwoner van Maastricht werd meegenomen naar het politiebureau alwaar hij zijn medewerking moest verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. De uitslag hiervan wees een alcoholpromillage aan van 1.3 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd daarbij ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, sportdag-stropdag:
Een 20 jarige inwoner van Maastricht is zondag 18 februari 2001 tijdens een voetbalwedstrijd bestolen van zijn beurs. De benadeelde floot als scheidsrechter een voetbalwedstrijd op het complex van voetbalvereniging Heer aan de Laan in de Drink te Maastricht. Hij borg zijn waardevolle spullen op in zijn tas in de voor de scheidrechter bestemde kleedruimte. De kleedruimte werd afgesloten. Ondanks dat deze afgesloten was werd tijdens de wedstrijd uit de tas de beurs gestolen. Van de diefstal deed de inwoner van Maastricht aangifte bij de politie. In de ontvreemde beurs was een klein geldbedrag aanwezig alsmede enkele bankpasjes.

Maastricht, inbraak woning:
Tijdens de afwezigheid van de bewoners heeft in de voorbije week een inbraak plaats gevonden in een woning aan de Prof. Pieter Willemsstraat te Maastricht. Een raam aan de zijkant van de woning werd door de inbreker vernield waardoor de toegang tot de woning werd verkregen. De gehele woning werd doorzocht. Omdat de bewoners nog afwezig waren kon niet worden vastgesteld wat er precies ontvreemd werd. De inbraak werd ontdekt nadat een familielid zondagmorgen het opengebroken raam aantrof.

Maastricht, inbreker aangehouden:
Een 23 jarige inwoner van Maastricht is maandagmorgen 19 februari 2001 na een tip van een getuige door de politie aangehouden nadat deze een poging deed een inbraak in een supermarkt te plegen. De getuige zag maandagmorgen omstreeks 02.45 uur een man een poging doen om een deur van een supermarkt gelegen aan de Beente te Maastricht open te breken. De getuige waarschuwde onmiddellijk telefonisch de politie en gaf een goede beschrijving van de inbreker. De gewaarschuwde politie spoedde zich na de melding onmiddellijk naar de supermarkt maar trof de inbreker niet meer aan. Bij een onderzoek in de omgeving werd op de P. Debeyelaan te Maastricht een fietser aangetroffen die volledig voldeed aan het door de getuige opgegeven signalement. Bij het zien van de politieauto spurtte de fietser een grasveld over in de hoop aan de politie te kunnen ontkomen. Na een korte achtervolging werd hij echter aangehouden. In de onmiddellijk nabijheid waar de verdachte werd aangehouden werd een schroevendraaier aangetroffen alsmede enkele metalen buizen. De inwoner van Maastricht is voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Aan de toegangsdeur van de supermarkt is schade aangericht echter onbekend hoeveel. De inbreker is niet in de supermarkt geweest.

Maastricht, snelheidscontrole:
Op maandag 19 februari 2001 heeft op de Bosscherweg te Maastricht tussen 10.25 een 11.51 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden. De radarauto controleerde de snelheid van 719 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 149 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Drie bestuurder reden harder dan 90 km per uur namelijk 99, 98 en 92 km per uur. De overtredingen werden alle fotografisch vastgelegd. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Maastricht, insluiper/inbreker aangehouden:
Een 34 jarige inwoner van Maastricht is maandagmorgen 19 februari 2001 door de politie aangehouden nadat personeel van de peuterspeelzaal Peanuts hem vanmorgen in het gebouw aantrof.
Een personeelslid van de peuterspeelzaal Peanuts gevestigd aan de Juliana van Stolberglaan te Maastricht trof maandagmorgen omstreeks 08.00 uur een vernielde ruit van het gebouw aan. Toen zij naar binnen keek zag zij een onbekende man zitten. Zij waarschuwde daarop meteen de politie die daarop de man heeft aangehouden. De man is ingesloten aan het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. De 34 jarige inwoner van Maastricht had in de peuterspeelzaal enkele koekjes gegeten en koffie gedronken. Bij verhoor bekende hij tweemaal eerder in het gebouw van de peuterspeelzaal ingebroken te hebben. Tegen de 34 jarige inwoner van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich op kort termijn in het kader van snelrecht bij Justitie moeten verantwoorden.