Vernieuwde Software Suites versnellen webdiensten en verhogen omzet

HP Netaction profiteert van aankoop Bluestone en werkt samen met uitgebreide versie van HP OpenView

Amstelveen, 19 februari 2001 - Hewlett-Packard presenteert nieuwe, uitgebreide versies van twee flexibele en onderling samenwerkende software suites: HP Netaction en HP OpenView. Deze suites stellen organisaties, en met name service providers, in staat snel klantgerichte functionaliteiten te ontwikkelen die direct omzet genereren.

HP Netaction en HP OpenView omvatten meer dan 25 nieuwe software-oplossingen en zijn in lijn met HP's visie op servicegerichte computing. Deze visie gaat er vanuit dat e-services economische ecosystemen vormen waaraan organisaties van elk formaat kunnen meedoen en waarbinnen ze kunnen groeien.

"Met de integratie van Bluestone profiteert HP direct en optimaal van een zeer concurrerende applicatieserver op basis van leveranciersneutrale Java-, J2EE- en XML-standaarden, die ook geschikt zijn voor .NET-omgevingen", zegt P. Kevin Kilroy, voormalig CEO bij Bluestone Software en nu vice-president en algemeen manager bij de HP Middleware Division. "We hebben het bereik van HP's Internet Operating Environment uitgebreid met tools en infrastructuurtechnologie die naadloos integreren met de functionaliteit van derden."

HP Netaction
De HP Netaction-suite is gericht op flexibiliteit en maakt dat gebruikers snel e-services kunnen ontwikkelen, integreren en toepassen. HP Netaction integreert technologieën van de onlangs gekochte middleware-leider Bluestone Software, in het softwareportfolio van HP. In dit portfolio zijn onder andere HP e-Speak en HP Process Manager opgenomen.

HP OpenView
HP OpenView is een toonaangevende beheeroplossing voor internet en e-services en beheert 70% van alle systemen op internet. HP OpenView wordt nu de familienaam voor een uitgebreide suite producten voor softwarebeheer. Deze suite biedt een complete, flexibele infrastructuur waardoor snelle ontwikkeling, implementatie en beheer van e-services mogelijk wordt.

Bijna twee jaar geleden voorspelde HP dat intelligente en bruikbare e-services de basis zouden vormen voor de volgende golf business-ontwikkelingen. Organisaties hebben steeds meer behoefte aan een sterke, flexibele softwarebasis om te veranderen, te groeien en te concurreren. Met HP's open, multi-OS softwarebenadering kunnen organisaties vandaag al op eenvoudige wijzewebservices ontwikkelen, integreren, toepassen en beheren.

HP Netaction en HP OpenView zijn direct beschikbaar via de distributie-kanalen van HP en via HP Consulting.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige
e-services en een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP heeft 88.500 werknemers in dienst en behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Contactpersoon voor de redactie:
(