Hollands Midden
Divisie Operationele Ondersteuning
Postbus 4240
4240 CE Leiderdorp
Telefoon (071) 54 59 595
Fax (071) 54 59 326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 19 februari 2001

Verkeershandhaving - regio Hollands Midden

Snelheidstoezicht
Op alle trajecten waarop het Regionaal Verkeershandhavingsteam de afgelopen week snelheidscontroles heeft gehouden, is het percentage overtreders verder afgenomen. Dagelijks is met radarapparatuur gecontroleerd op de N206; de provinciale weg tussen Leiden en Hillegom. Van meer dan 50.000 passerende auto's werd de snelheid gemeten. Het merendeel van de bestuurders; 97%, hield zich aan de maximumsnelheid. Slechts 3% reed te hard. Een week eerder was dat nog 3,6%. Ook op de wegen in de Krimpenerwaard daalde het aantal overtreders. Op de N207 tussen Bergambacht en Gouda hield 97,8% zich aan de snelheid. Een week eerder lag dat percentage iets lager; op 97,2%. Op de N210; de provinciale weg van Krimpen aan den IJssel naar Schoonhoven, was de daling groter. In week 6; de week van 5 tot en met 11 februari, was het percentage bestuurders dat te hard reed nog 3,6. De afgelopen week was dat 2,6%. Op dit traject werd bij ruim 13.000 auto;s de snelheid bepaald. 350 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze te hard voorbij kwamen.

Gordelcontroles
Van maandag 12 tot en met donderdag 15 februari heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam op verschillende locaties in de regio controles gehouden op het dragen van de veiligheidsgordel. De controles hadden plaats op de Henegouwerweg in Waddinxveen, het Noordeinde in Roelofarendsveen, de Haarlemmertrekvaart in Oegstgeest, de Meeuwenlaan in Katwijk en in de bebouwde kom van Schoonhoven, Lekkerkerk, Haastrecht, Voorhout en Noordwijkerhout.

Alcoholcontroles
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam heeft afgelopen week tweemaal een alcoholcontrole gehouden. Op dinsdagavond 13 februari kregen op de Veerpolder in Warmond ruim 100 bestuurders een blaastest aangeboden. Slechts één enkele automobilist kreeg een rijverbod van 1 uur. Alle andere bestuurders bleven onder de limiet van 220 ug/l; 0,50 promille. Bij een alcoholcontrole op de Beeklaan in Noordwijk, donderdagavond 15 februari, is een 51-jarige man uit Noordwijk aangehouden. De man blies 300 ug/l; 0,70 promille. De man krijgt hiervoor een boete van f 410,-. Ongeveer 50 automobilisten zijn op ht rijden onder invloed gecontroleerd.

Verkeershandhaving in de komende week: maandag 12 februari t/m zondag 25 februari Het Regionaal Verkeershandhavingsteam zal dagelijks snelheidscontroles houden op de N206 tussen Leiden en Hillegom. Ook worden snelheidscontroles gehouden op de N207 tussen Bergambacht en Gouda en op de N210 tussen Krimpen aan den IJssel en Schoonhoven. Donderdag zal de politie bij de snelheidscontroles in de Krimpenerwaard werken met het laserpistool. Bij forse snelheidsovertredingen zal de betreffende auto naar de kant van de weg worden gehaald en krijgt de bestuurder meteen een boete. In het begin van de week worden controles op het dragen van de veiligheidsgordel gehouden. Maandag in de bebouwde kom van Oegstgeest, Rijnsburg, Sassenheim en Voorhout. Dinsdag in Noordwijk, Katwijk en Valkenburg. Woensdag in Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel, Bergambacht, Stolwijk, Hillegom, Lisse en De Zilk. Ook worden rood licht controles gehouden op de Oegstgeesterweg tussen Sassenheim en Voorhout (bij het postviaduct). Donderdag en vrijdag worden in de namiddag en avond in de Bollenstreek alcoholcontroles gehouden. Zaterdag vindt in de Krimpenerwaard een alcoholcontrole plaats.
Noot voor de redactie /