Koningin Wilhelminaplein 13/1.08.08

Postbus 69265, 1060 CH Amsterdam

020 512 14 16, Fax 020 617 06 34
info@modint.nl www.modint.nl

MODINT EN HERRENMODE WOCHE/INTERJEANS INTENSIVEREN CONTACTEN

Amsterdam, 19 februari 2001

MODINT, Ondernemersorganisatie voor mode en interieur, in Amsterdam en de Herren-mode Woche/Interjeans in Keulen gaan hun wederzijdse contacten intensiveren. Dit zijn beide organisaties op initiatief van MODINT overeengekomen tijdens de laatste editie van deze internationale vakbeurs (2 t/m 4 februari jl.). Aanleiding was de kritiek onder enkele Nederlandse deelnemers op de nieuwe beursindeling en hun plaats daarbinnen.

Algemeen directeur Han Bekke van MODINT heeft in een gesprek met de directie van Köln Messe, organisator van de Herrenmode Woche/Interjeans, deze kritiek besproken en nog eens gewezen op de belangrijke plaats die ons land op deze beurs inneemt. Nederland is met 89 deelnemers en 6.455 m² na Italië (7.025 m²) al jaren de grootste buitenlandse inzending op deze vakbeurs. De 29 deelnemende MODINT-leden bezetten met 3.050 m² bijna 50% van deze presentatie. Wilhelm Niedergöker, directeur KölnMesse, heeft dit belang nog eens onder-streept en tevens gewezen op de vele bezoekers (ca. 6.500) vanuit ons land. Alhoewel men nooit iedere deelnemer tevreden kan stellen, doet men iedere keer weer moeite met alle wen-sen rekening te houden, aldus de heer Niedergöker. Hij toonde zich tevreden over de nieuwe indeling en aankleding van de beurs, die door de branche positief werd ontvangen.

Afgesproken is dat beide organisaties periodiek bijeen zullen komen om elkaar te informeren over de planning en ontwikkeling van de door KölnMesse te organiseren kledingvakbeurzen en de wensen van MODINT-leden hierin. Daarbij zal ook informatie worden uitgewisseld over de gang van zaken in de internationale kledingbranche. Tenslotte werd afgesproken dat Köln Messe zal nagaan op welke wijze ondersteuning kan worden gegeven aan de IAF Convention 2002, het internationale kledingcongres van de International Apparal Federation, dat MODINT van 26 t/m 28 mei 2002 in Amsterdam organiseert.