Persbericht
Snel internet en permanent online tegen een vast bedrag Breedband-internet nu ook betaalbaar voor MKB in Haarlem

Amsterdam, 19 februari 2001 - Novaxess, Europees leverancier van telefonie- en breedband datacommunicatie- en internetdiensten voor het MKB, maakt het nu ook mogelijk voor ondernemers in Haarlem om gebruik te maken van supersnelle breedband (internet)diensten. Novaxess biedt internetverbindingen die tot 32 maal sneller zijn dan ISDN. Bovendien zijn ondernemers permanent online tegen een vast tarief per maand. Daarmee weten ze financieel waar ze aan toe zijn. Novaxess maakt het tevens mogelijk om vestigingen met het centrale netwerk te koppelen. Daardoor is het nu voor kleine en middelgrote bedrijven mogelijk om toepassingen zoals voorraadbeheer, verkoopadministratie en e-mail centraal voor meerdere locaties te beheren.

Novaxess kan deze diensten aanbieden doordat ze, met toestemming van KPN, bestaande telefoonlijnen 'opwaardeert'. Het bedrijf doet dat met de zogenaamde DSL-techniek (Digital Subscriber Line). Daardoor zijn breedbandige en permanente communicatieverbindingen niet langer een privilege voor grote ondernemingen, maar ook betaalbaar voor het MKB. Circa 1000 MKB'ers hebben een contract getekend om van de diensten van Novaxess gebruik te maken. CEO Marc Destrée: "In tegenstelling tot veel andere aanbieders richten wij ons juist ook op middelgrote en kleine ondernemingen. Dat zijn ondernemers die een persoonlijke benadering en advies willen. Bovendien moet het betaalbaar zijn. Met onze diensten zijn de kosten beheersbaar en overzichtelijk, omdat ondernemers een vast bedrag per maand betalen. Een ondernemer kan kiezen uit breedband-internet met snelheden van 256, 512, 1024 of 2048 Kb per seconde. Uit ervaring weten wij dat onze dienstverlening goed aansluit op de wensen van ondernemers in het MKB." Met breedband-internet kunnen alle medewerkers van een onderneming tegelijkertijd internetten, e-mail verzenden en ontvangen en hele grote bestanden zoals grafische beelden en geluidsfragmenten downloaden.
Koppelen van netwerken
Destrée merkt op dat het nu ook voor MKB'ers betaalbaar is om computernetwerken van verschillende vestigingen of bedrijven aan elkaar te koppelen. "Inbellen is niet langer nodig en er is een permanente verbinding. Dat biedt ondernemers de mogelijkheid om processen zoals inkoop, voorraadbeheer en verkoop op de meest efficiënte manier te laten verlopen. Doordat de verbinding veel sneller is, kan een bedrijf veel tijd besparen. De vaste maandelijkse kosten zijn onafhankelijk van de afstand tussen de vestigingen en zijn competitief. De gewenste capaciteit maandelijkse kosten zijn kan flexibel worden afgestemd op de behoefte van de organisatie."