PERSBERICHT

LANCERING GPRSWORLD.NL; HET EERSTE NEDERLANDSTALIGE INFORMATIEPORTAL OVER GPRS EN MOBIEL INTERNET

Datum: 18 februari 2001

Maandag 19 februari 2001 is het eerste onafhankelijke Nederlandstalige informatie-portal over GPRS gelanceerd; www.GPRSworld.nl . GPRSworld.nl biedt de Nederlandse mobiele gebruiker in begrijpelijke taal achtergrond informatie en actualiteiten over de volgende stap op weg naar mobiel internet; diensten, telefoons, aanbieders, tarieven en (technische) achtergronden. GPRS is een nieuwe mobiele telecommunicatie technologie die het gebruik van mobiel internet sterk zal verbeteren. Binnenkort zullen drie mobiele operators in Nederland deze nieuwe dienst aanbieden.

Over GPRSworld.nl
Met 10 miljoen mobiele telefoons en zo'n 6 miljoen internet gebruikers is Nederland klaar voor het mobiele internet. WAP was de eerste stap, de introductie van GPRS zal de volgende stap zijn. Met GPRS zal het gebruik van het mobiele internet aantrekkelijker worden. De komende jaren zullen alle mobiele bellers in Nederland op de een of andere wijze te maken krijgen met mobiel internet. Ieder zal voor zich uit moeten maken op wat voor wijze hij of zij hiervan gebruik wil maken. GPRSworld.nl informeert over GPRS; Wat is het?; Wat doet het voor mij?; Wat kan ik ermee en wat voor telefoons zijn er op de markt beschikbaar. Tevens geeft GPRSworld.nl actuele informatie over de ontwikkeling van GPRS in Nederland en daarbuiten.

Over GPRS
General Packet Radio Service (GPRS) is een uitbreiding op bestaande GSM netwerken die het mogelijk maakt deze netwerken meer te laten functioneren zoals het internet. Verschil met de huidige GSM netwerken is dat data in pakketjes opgedeeld en verstuurd wordt. Dit een efficiënter gebruik van bestaande netwerk capaciteit. Hierdoor worden allerlei nieuwe mobiele internet diensten mogelijk. In Nederland zullen KPN mobiel, Libertel-Vodafone and Telfort binnenkort met commerciële GPRS diensten op de markt komen.

Over Noordman Information Services
GPRSworld.nl is een product van Noordman Information Services. Noordman Information Services heeft zich ten doel gesteld Nederland op begrijpelijke wijze te informeren over de ontwikkeling van het mobiele internet en wat dat voor de Nederlandse mobiele gebruiker betekent. Dit wordt gedaan met de Nederlandse talige websites www.wapworld.nl en www.gprsworld.nl.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Marcel Noordman
Directeur Noordman Information Services
Web: www.gprsworld.nl
E-mail: info@gprsworld.nl