Gemeente Helmond


persberichten
14 februari 2001
Info-avond nieuwe accommodatie Scouting Paulus

Scouting Paulus biedt de jeugd van Helmond-Oost en Dierdonk een plezierige vrijetijdsbesteding. Momenteel maakt men daarvoor gebruik van een tijdelijke ruimte aan de Van Weerden Poelmanstraat 65 (het voormalige Accent-gebouw). Dit gebouw kent echter de nodige beperkingen. De gemeente is van plan om voor de Scoutinggroep een nieuwe accommodatie te realiseren.
Daarvoor zijn diverse locaties onderzocht, waarbij rekening is gehouden met het feit dat Scouting Paulus zich richt op de jeugd uit zowel Helmond-Oost als Dierdonk.

Uit het locatie-onderzoek is gebleken dat het terrein in de hoek van de Fokkerlaan en de Bakelsedijk, tegen het kanaal, het meest geschikt is.

Voordat de plannen verder uitgewerkt worden, willen gemeente en Scouting Paulus eerst met de omwonenden van gedachten wisselen. Daarom wordt er een informatie-avond gehouden op maandag 19 februari a.s. Deze avond vindt plaats in het huidige gebouw van Scouting Paulus, Van Weerden Poelmanstraat 65 (op de hoek Straakvense Bosdijk). De avond begint om 19.30 uur.

Er wordt dan uitleg gegeven over de locatiestudie en de uiteindelijke keuze. Vertegenwoordigers van Scouting Paulus zullen informatie geven over hun activiteiten en het gebruik van de accommodatie. Tot slot zal de gemeente toelichten hoe de verdere procedure zal verlopen. Uiteraard krijgt men ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen. Iedereen is van harte welkom op deze informatie-avond.