" INDYRA Networks, het oprichten van een IT onderneming na de hype.

Na het faillissement van de Nieuw Amsterdam IT Groep besloot een groep van 10 door de wol geverfde Internet en netwerk specialisten samen door te gaan. Hanno Liem (CEO), Robert Hoevers (CCO) en Alex Le Heux (CTO) vormen de directie.

INDYRA richt zich in de eerste plaats op het aannemen van opdrachten m.b.t. tot het ontwerpen, bouwen en implementeren van complexe IP infrastructuren. Zo bouwt INDYRA momenteel mee aan een ISP en een hosting faciliteit voor een internationale Wireless Local Loop aanbieder. Ook biedt INDYRA streaming services, hosting en WAP hosting aan.

INDYRA speelt in op de vraag naar Internet- en netwerk specialisten die ervaring hebben met IP routing en switching in een multivendor omgeving. INDYRA heeft netwerken gebouwd met combinaties van Cisco, Juniper, Foundry en Lucent apparatuur en routing procotollen als BGP en OSPF.

Daarnaast beschikt INDYRA over specialisten die "high-availability" mail-, usenet news- en web hosting faciliteiten kunnen ontwerpen en implementeren. Daarbij wordt met aspecten als security, loadbalancing en redundancy al op de ontwerptafel rekening gehouden.

INDYRA is volledig onafhankelijk en heeft voorlopig geen externe financiers. Het startkapitaal is door de 10 partners opgebracht.

INDYRA hanteert de regel dat zij 20% van haar tijd aan eigen innovatieve projecten werkt. Een aantal vingeroefeningen met wireless Internet applicaties zoals de stock checker en de domeinnaam checker zijn al online op wap.indyra.com. Enkele veelbelovende producten zijn in de maak maar nog niet openbaar.

INDYRA investeert voorlopig alleen met haar eigen vermogen in productontwikkelingen. Dit om iedereen in het bedrijf persoonlijk te betrekken bij de investeringen. Alle 10 partners zijn grootaandeelhouder en investeringen betekenen immers een directe aanslag op het dividend aan het eind van het jaar.

Het oprichten van een onderneming terwijl Internet ondernemingen en masse door de poten zakken is een enerverende ervaring die de nodige spanning oplevert, maar ook rust brengt.
Het geeft voldoening om te kunnen focussen op het maken van business in plaats van het verkopen van fantastische business modellen aan investeerders.

Leve de nieuwe oude economie!

Robert Hoevers
INDYRA
robert@indyra.com

tel. +31(020)6713763
gsm. +31(06)24705464