AUTOSPORT

Nicky Pastorelli in Formule Renault

De 17-jarige Nederlands/Italiaanse autocoureur Nicky Pastorelli start dit seizoen in het Italiaans kampioenschap Formule Renault voor het sterke Drumol Motorsport-team. Het contract met Drumol werd gesloten op voorspraak van het Italiaanse Formule 3000-team Draco Racing.

Nadat hij al enige tijd furore maakte in de kartsport en vorig jaar bij zijn autosportdebuut in de Formule Arcobaleno zijn klasse bewees, kreeg Pastorelli afgelopen winter de kans in het Spaanse Valencia een Formule 3000 van het Italiaanse Draco Racing te testen. Het team waarvoor ooit de huidige Ferrari-coureur Rubens Barrichello uitkwam in de Formule Opel. Draco is inmiddels actief in het Italiaans kampioenschap Formule 3000. Deze klasse kwam afgelopen jaar in actie op het circuit van Assen. Daar zijn ook de eerste contacten gelegd met Nicky Pastorelli, die op Assen actief was in de Formule Arcobaleno.

Pastorelli kon tijdens de test in Valencia twee dagen achtereen telkens één uur rijden. Hij maakte zoveel indruk dat hij door Draco dit jaar werd ondergebracht bij het Drumol Formule Renault-team, om vervolgens in 2002 de overstap te maken naar het Formule 3000-team van Draco. Een kans die Pastorelli uiteraard met beide handen heeft gegrepen. Vandaar de Rijswijker in Italië is gaan wonen. Op die manier kan hij immers voluit testen en trainen (in dezelfde sportschool als Formule 1-coureurs Giancarlo Fisichella en Jarno Trulli) en het goede contact met Draco nog verder verbeteren.