Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 20-02-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 13.25) Dinsdag, 20 februari 2001

Meerssen, diefstal met geweld:
Een 17 jarige inwoner van Maastricht is zondagavond 18 februari 2001 het slachtoffer geworden van een beroving op Tussen de Bruggen in de gemeente Meerssen.
Het slachtoffer fietste zondagavond omstreeks 20.00 uur over Tussen de Bruggen in Rothem waar een onbekend gebleven passagier van een bromfiets hem aansprak. Nadat hij zijn fiets tot stilstand had gebracht werd hij vastgepakt, weggeduwd en op de grond gegooid. De duopassagier maakte hiervan gebruik en fietste snel op de fiets van het slachtoffer samen met de bestuurder van de bromfiets weg. Het slachtoffer deed maandagmiddag pas van het gebeuren aangifte bij de politie.

Eijsden, snelheidscontrole:
Op maandagavond 19 februari 2001 heeft tussen 20.00 en 22.00 uur op de Rijksweg in Eijsden ter hoogte van Mariadorp een snelheidscontrole plaatsgevonden.
De radarauto controleerde in het genoemde tijdsbestek de snelheid van 310 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 61 bestuurders harder reden dan de geldende snelheid van 50 km per uur. 14 bestuurder werden ter plaatse meteen staande gehouden en geconfronteerd met de door hun gepleegde overtreding. Zij kregen het proces-verbaal meteen uitgereikt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km per uur. De andere snelheidsovertreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Valkenburg, winkeldief beboet:
Een 40 jarige inwoner van Valkenburg is maandagmiddag 19 februari 2001 door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal waarbij hij op heterdaad werd betrapt.
Personeel van een supermarkt gevestigd aan het Walramplein in Valkenburg zag maandagnamiddag omstreeks 16.30 uur een man enkele goederen wegnemen uit de winkel. Nadat de man zonder aan de kassa af te rekenen de winkel verliet riep het personeel hem ter verantwoording. De gewaarschuwde politie nam de inwoner van Valkenburg mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. De ontvreemde goederen, een pak koffie en een worst met een gezamenlijke waarde van ruim fl. 10,-, zijn inmiddels terug naar de rechtmatige eigenaar. De winkeldief kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 250,- waarmee hij een verdere strafvervolging door Justitie kan voorkomen. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, gewond bij verkeersongeval:
Een 26 jarige inwoonster van Genk is maandagavond 19 februari 2001 op de Brusselseweg te Maastricht bij een verkeersongeval gewond geraakt. Zij reed met haar auto tegen de gevel van een langs de Brusselseweg gelegen glashandel. De brandweer moest haar uit de auto bevrijden. Het slachtoffer reed maandagavond omstreeks 23.20 uur in haar auto over de Brusselseweg komende uit de richting van de Belgische grens. Ter hoogte van de langs de Brusselseweg gelegen glashandel raakte het slachtoffer met een band de in de weg gelegen verhoging van een vluchtheuvel waardoor zij de macht over het stuur verloor. Haar auto schoot over de weg heen en reed tegen de voorgevel van de aldaar gelegen glashandel aan. De bestuurster raakte door de klap van de aanrijding bekneld in de auto. De gewaarschuwde hulpdiensten spoedden zich alle naar de plaats van het ongeval. De brandweer moest het slachtoffer, negen maanden zwanger, welke met een been bekneld zat uit het voertuig bevrijden. Zij werd daarna door een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar zij werd (mogelijk slechts voor een nacht) opgenomen op de afdeling Intesive Care. Bij haar werd een gekneusde enkel vastgesteld. Voor zover bekend liep de zwangerschap van het slachtoffer geen problemen op. In het ziekenhuis werd van het slachtoffer door een politiearts een bloedproef genomen, omdat het vermoeden bestond van drugsgebruik. De voorgevel van de glashandel liep behoorlijke schade op. De auto van het slachtoffer is rijp voor de sloop.

Maastricht, snelheidscontroles:
Op 19 februari 2001 werd tussen 13.30 en 15.50 uur op de Via Regia een snelheidscontrole gehouden. De radarauto controleerde de snelheid van 840 langsrijdende motorvoertuigen. 129 bestuurders bleken harder te rijden dan de geldende maximum snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km per uur. Van de 129 overtreders werden 14 bestuurders meteen staande gehouden en geconfronteerd met de door hun gepleegd overtreding.

De snelheidscontrole werd daarna tussen 16.10 en 17.20 uur voortgezet op de Brusselseweg te Maastricht een snelheidscontrole gehouden. In het totaal werd van 1208 motorvoertuigen de snelheid gemeten. 202 bestuurders bleken harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Maastricht, na beroving naakt op straat:
Een 21 jarige inwoner van het Franse Remiremont is maandagavond 20 februari 2001 in Maastricht beroofd. Na de beroving, die plaatsvond in een auto, werd hij gedwongen zijn kleding uit te trekken waarna hij geheel naakt op straat werd achtergelaten.
Het slachtoffer liep maandagavond over de Mark te Maastricht. Daar werd hij aangesproken door twee mannen die hem om geld vroegen. Toen hij zei dat niet te hebben werd hij onder bedreiging van een mes door het tweetal gedwongen in een auto te stappen. Tijdens de rit door Maastricht werd hem zijn beurs met daarin ruim Frfrs 2500 en zijn telefoon afhandig gemaakt. Het slachtoffer moest vervolgens in de omgeving van de Via Regia in enkele bossage zijn kleding uittrekken. Nadat hij dit weigerde werd hij met het mes in zijn borst gestoken. Daarna werd hij alsnog gedwongen zich van zijn kleding te ontdoen. Hij werd daarna geheel naakt en blootsvoets achtergelaten. Het slachtoffer meldde zich daarna bij een tankstation aan de Via Regia van waaruit de politie werd gewaarschuwd. In het academisch ziekenhuis werd de steekverwonding gehecht. Het slachtoffer liep verder geen inwendig letsel op. Aan het politiebureau kreeg het slachtoffer een overall en deed daarna aangifte van het voorval. De politie stelt een onderzoek in.