Politiebericht Friesland: Friesland 20-02-2001 Politieberichten van 20/2 (07.00 tot 13.00 uur)

Nijehaske:tankwagen oververhit Maandag omstreeks 18.45 uur kreeg de politie een melding dat op het terrein van Johnson Polymer aan de Innovatielaan een tankwagen, gevuld met acrylzuur, oververhit dreigde te raken. De politie zette de kruising ten zuiden van het viaduct, afslag Hije Fjildwei en de Innovatielaan, af en informeerde en checkte de naastgelegen bedrijven. In verband met de stijgende temperatuur in de tankwagen en mogelijk ontploffingsgevaar is overwogen om de A7 af te zetten. Dit was echter niet nodig. Omdat de temperatuur in de tankwagen bleef stijgen is omstreeks 22.45 uur de inhoud overgepompt. Dit leverde geen gevaar op.

Wirdum: te snel rijbewijs ingevorderd, auto in beslag genomen Dinsdag omstreeks 09.30 uur reed een 22-jarige automobilist uit Leeuwarden over de A32 bij Wirdum. Ter plaatse is 70 kilometer per uur toegestaan. Hij reed echter 144 kilometer per uur. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Ook is zijn auto in beslag genomen, omdat sprake was van een overtreding van 100% van de maximumsnelheid.

Drachten: jongen aangereden, getuigen gevraagd
Maandag omstreeks 12.40 uur is een 12-jarige fietser uit Drachten op het parkeerterrein bij het winkelcentrum aan de Eems in De Drait door een nog onbekende automobilist aangereden. Op het moment dat de jongen achter een rij geparkeerde autos langsfietste reed een auto achter uit het parkeervak uit, tegen hem aan. Hij klapte achter op de auto en kwam met zijn hoofd tegen het voertuig aan, waarbij hij verwondingen aan het hoofd opliep. De auto raakte aan de linkerachterzijde beschadigd, evenals de ruitenwisser op de achterkant. De bestuurder blanke man tussen de 60 en 70 jaar, slecht ter been, maakt gebruik van een stok en draagt een geelachtige jas stapte boos uit, keek naar zijn auto en reed weg. Een even oude inzittende, man, signalement onbekend, vroeg nog wel even naar de toestand van de jongen, maar verdween eveneens in de auto. Beiden lieten geen naam achter. Volgens getuigen is de auto waarschijnlijk een antraciet kleurige Toyota Starlet of een hierop gelijkend voertuig. De auto moet aan de achterzijde schade hebben, inclusief een verkreukelde ruitenwisser. De politie komt graag in contact met de twee inzittende of met getuigen die iets hebben gezien via 0900 8844.

Leeuwarden: inbraak woning
Maandag is ingebroken in een woning aan de Bachstraat. De diefstal werd ontdekt door de buren. De 57-jarige bewoonster verbleef elders. Men is via de achterkant binnengekomen. De technische recherche zal een onderzoek instellen. De vrouw uit Leeuwarden zal aangifte doen. Dan is ook bekend wat ontvreemd is.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272