VSNU

20 februari 2001

Universitaire vacaturesite succesvol

De nog jonge universitaire vacaturesite www.academictransfer.nl slaat aan. Uit het eerste onderzoek, dat vandaag gepubliceerd is, blijkt dat de site meer dan 90.000 bezoekers trekt, die samen ruim 800.000 pagina's raadplegen. De site trekt niet alleen veel geĂŻnteresseerden, ze waarderen de site ook goed. 82% van de onderzochten geeft de site een 7 of hoger. Met ruim 90.000 bezoekers behoort de universitaire site tot de grote vacaturenetwerken in ons land. Het onderzoek beslaat het vierde kwartaal van het jaar 2000.

Naast de veertien universiteiten nemen ook verschillende academische ziekenhuizen en de Koninklijke Akademie van Wetenschappen en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) deel aan de site.In totaliteit werken er bij de deelnemende instellingen meer dan 70.000 mensen. De instellingen hebben continue zo'n driehonderd vacatures, terwijl de uitgebreide vacaturebank meer dan tienduizend vacatures telt. Bijna 50% van de bezoekers blijkt de site wekelijks te bezoeken, terwijl bijna 80% van de bezoekers nog eens terugkomt, zo blijkt uit het onderzoek. De vacaturesite www.academictransfer.nl is een initiatief van de Vereniging van Universiteiten, VSNU.

Veel extra's
AcademicTransfer biedt meer dan academische vacatures voor wetenschappers en ondersteunend personeel. Zo zijn ook alle vacatures opgenomen uit de belangrijkste dag- en weekbladen, informatie over de academische arbeidsmarkt en er kan zelfs een uitgebreid interactief loopbaanplan worden gedownload. Door het succes van www.academictransfer.nl zal op korte termijn een Engelstalige .com variant van het netwerk het licht zien. Nu al geeft het Nederlandse netwerk uitgebreide informatie over internationaal werken, met complete checklists over wat daar bij komt kijken.