Gemeente Nijmegen

H.van Osch Officier van Oranje Nassau

Op dinsdag 20 februari wordt drs. H. van Osch, voorzitter van de Raad van Commissarissen van zorgverzekeraar VGZ, Officier van Oranje Nassau. Van Osch heeft vele verdiensten op het gebied van de gezondheidszorg. Zo was hij onder meer de drijvende kracht achter de overeenkomst tot operationele integratie tussen een zestal ziekenfondsen in het zuiden des lands en de particuliere verzekeraar VGZ.
Dit resulteerde in 1992 in de Stichting Ziekenfonds VGZ. Decorandus is en was verder lokaal, regionaal en landelijk actief bij artsenorganisaties, klachtencommissies, ziekenhuizen en kraamhulp. Zo was hij onder andere oprichter en bestuurslid van het Nederlands Huisartsen Genootschap, afdeling Noord-Oost Brabant, voorzitter van de Stichting Volksgezondheid in Nijmegen, bestuurslid van het Preventiefonds en voorzitter van de klachtencommissie van de GGD en het Bronovo ziekenhuis in Den Haag.

De uitreiking van de versierselen geschiedt om 17.00 uur door loco-burgemeester J. Tettero bij de VGZ aan de Wijchenseweg 20 in Nijmegen. Van Osch neemt daar afscheid als voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Terug