Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.00 uur
Snelheidscontrole

LEERSUM Gisteren heeft tussen 08.15-12.30 uur de politie een snelheidscontrole gehouden op de Rijksstraatweg. In totaal werden 2.700 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 90 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

Oproep getuige: man helpt beroofde pizzabezorger

VEENENDAAL Op maandagavond 19 februari rond 22.00 uur is een 18-jarige pizzabezorger beroofd van zijn bestelling op de Edelmanlaan. De jongen deed gisteren hiervan aangifte. De jongen wilde op de Edelmanlaan een bestelling bezorgen toen 3 onbekende jongens op hem afkwamen lopen. Een van de jongens toonde een mes. Daarop ging de bezorger er te voet vandoor in de richting van de Cavansalaan. Een van zijn belagers achtervolgde hem.

Al vrij snel trof de bezorger in zijn vlucht een man type zakenman met een koffer. De bezorger vroeg om hulp aan deze passant. De achtervolgende verdachte bleek verdwenen. De passant liep met de bezorger terug naar zijn brommer. De daders waren er inmiddels vandoor. De bestelling die in de koffer zat van de brommer bleek te zijn weggenomen.

Inmiddels heeft de politie een passantenonderzoek op de Edelmanlaan gehouden, maar heeft de identiteit van de getuige de man `type zakenman` met aktenkoffer die de bezorger hielp nog niet kunnen achterhalen. Deze getuige wordt verzocht zich bij de politie Veenendaal, tel 0900-8844, te melden.

Waarschuwingsactie

DOORN De politie heeft op dinsdagmiddag 20 februari tientallen waarschuwingsbonnen uitgedeeld binnen het blauwe zone gebied in het centrum van Doorn. Diverse mensen werden ook aangesproken en geïnformeerd over het nieuwe parkeerbeleid in Doorn. Tot 1 maart zal de politie nog waarschuwen, daarna wordt bekeurd bij overtreding.