Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 21 februari 2001

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

MEDEDELING VAN ONTVANGEN AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING (kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Klaroen 37, woonhuis uitbreiden.
Rivium Boulevard 121d, berging plaatsen.
Prins Constantijnweg 2, archiefruimte tijdelijk plaatsen. Bizetstraat 55, dakkapel aanbrengen.

PROCEDURES: AANVRAAG OM BOUWVERGUNNING , MELDING VAN EEN BOUWVOORNEMEN


01. Prins Constantijnweg 2, archiefruimte tijdelijk plaatsen.
02. Vlierbaan 13, spanthal tijdelijk plaatsen.
03. Paganinistraat 44, twee dakkapellen aanbrengen.
04. Klaroen 37, woonhuis uitbreiden.

05. Bachstraat 139, dakkapel aanbrengen.

06. Bizetstraat 55, dakkapel aanbrengen.

07. Bachstraat 117, 119 en 121, achteruitbouw bouwen.
08. Merelhoven 28, tuinhuisje plaatsen.

Aan de bij 01 en 02 genoemde aanvragen om bouwvergunning kan worden meegewerkt door, voor een beperkte tijdsduur, vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Aan de bij 03 tot en met 06 genoemde aanvragen om bouwvergunning en de bij 07 en 08 genoemde meldingen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedures liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 22 februari 2001 op werkdagen ter inzage. De bij 01 en 02 genoemde aanvragen liggen vanaf genoemde datum gedurende twee weken ter inzage. De overige aanvragen liggen gedurende vier weken ter inzage.

Gedurende de aangegeven periode is een ieder bevoegd bedenkingen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN

Verzenddatum 8 februari 2001:
Bachstraat 81, dakkapel aanbrengen.
Griegstraat 12, dakkapellen aanbrengen.
Maasdal 73, woonhuis uitbreiden.
Maasdal 109, dakkapel aanbrengen.
Luciabaai 6, dakkapel aanbrengen.
Lofoten 9, dakkapellen aanbrengen, entree veranderen.

Belanghebbenden die menen door een van de bovengenoemde beschikkingen te zijn getroffen, hebben de bevoegdheid om tegen die beschikking bij de gemeente een bezwaarschrift in te dienen. Ingevolge de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

VOORBEREIDINGSBESLUIT

Het college maakt ingevolge artikel 22 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad op 12 februari 2001 heeft besloten dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor gronden gelegen nabij de Boomberg en de Waterberg (voorbereidingsbesluit), een en ander zoals aangegeven op de bij dat besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening nummer 01S005VB, gedateerd 10 januari 2001. Het besluit treedt met ingang van 22 februari 2001 in werking.
Een exemplaar van het raadsvoorstel van het raadsbesluit en de daarbij behorende tekening liggen voor een ieder ter inzage.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht staat voor degene wiens belang rechtstreeks bij het hiervoor genoemde besluit is betrokken, de mogelijkheid open daartegen binnen zes weken na de datum van deze bekendmaking bij de gemeenteraad een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gezonden aan: De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

Als u bezwaar indient, blijft het besluit waartegen u, en andere belanghebbenden bezwaar instelt van kracht. Indien onverwijlde spoed dit vereist, is het mogelijk bij de President van de arrondissementsrechtbank te Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam, een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor moet u griffierechten betalen. De kosten zijn 225,-- per verzoekschrift voor personen en 450,-- per verzoekschrift voor rechtspersonen (stichting, vereniging en BV). U ontvangt hiervoor een rekening van de rechtbank.

BELEIDSREGELS VOOR AAN- EN/OF UITBOUWEN VAN EEN EENGEZINSWONING

Het college maakt bekend dat in het kader van het vrijstellingsbeleid, ex artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto artikel 20, onder a, 1º van het Besluit op de ruimtelijke ordening 1985, op 31 maart 2000 beleidsregels, overeenkomstig het bepaalde in titel 4.3. van de Algemene wet bestuursrecht, zijn vastgesteld inzake het verlenen van medewerking aan de uitbouw van een eengezinswoning ten opzichte van het oorspronkelijke bouwplan.

Deze regels zijn:

- aan de achtergevel van de woning, in één bouwlaag, tot maximaal 2 meter, met dien verstande dat - na de uitbouw - er een achtertuin resteert van 8 meter diepte;

- aan de zijgevel van een woning over de volle diepte van de woning, in één bouwlaag, tot een uitbouwbreedte van maximaal 3 meter, met dien verstande dat indien tussen twee bouwblokken een tussenpad is gelegen de uitbouwbreedte niet meer mag bedragen dan tot één meter uit de zijkant van het tussenpad.

Toevoeging van een extra bouwlaag en/of dakopbouw op een eengezinswoning, alsmede uitbouwen aan de voorzijde van een eengezinswoning zullen per situatie worden beoordeeld.

INSPRAAK VRIJSTELLING, EX ARTIKEL 19 LID 1 VAN DE WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING, TEN BEHOEVE VAN DE REALISERING VAN EEN WONING OP HET PERCEEL BERMWEG 211

Het college maakt, ingevolge de inspraakverordening, bekend dat van de fam. Slooten / Kerseboom een verzoek is ontvangen om op het perceel Bermweg 211, naast de aanwezige woning, nog één woning te mogen bouwen. Het verzoek ligt van 22 februari 2001 tot en met 10 april 2001 voor een ieder ter inzage. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze, ten aanzien van het bouwen van de woning, kenbaar maken.

Op woensdag 28 maart 2001 vindt om 19.30 uur in het gemeentehuis een informatie- en inspraakbijeenkomst plaats.

OPENBARE KENNISGEVING INVALIDENPARKEERPLAATSEN

Het college heeft op 30 januari 2001 besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het motorvoertuig met het kentekennummer RP-SJ-04 ten behoeve van de heer S.R. Milar (bestuurder), wonende Meeuwensingel 50 te Capelle aan den IJssel.

Het college heeft op 8 februari 2001 besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het motorvoertuig met het kentekennummer 76-DF-HD ten behoeve van de heer M. Haenen (bestuurder), wonende Merellaan 314 te Capelle aan den IJssel.

Het college heeft op 9 februari 2001 besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het motorvoertuig met het kentekennummer TX-TP-74 ten behoeve van mevrouw C.G.F. Vitalis (bestuurder), wonende Reviusrondeel 178 te Capelle aan den IJssel.

Het college heeft op 15 februari 2001 besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het motorvoertuig met het kentekennummer 57-GH-DB ten behoeve van mevrouw B. Stofberg-Kuipers (bestuurder), wonende Lehàrstraat 220 te Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemde besluiten, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

De bouwaanvragen en meldingen waarvoor een procedure vereist is, een exemplaar van het raadsvoorstel inzake het voorbereidingsbesluit voor gronden gelegen nabij de Boomberg en de Waterberg, het verzoek inzake realisering woning Bermweg 211 en de besluiten inzake de openbare kennisgeving invalidenparkeerplaatsen liggen ter inzage in de hal bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.