Politiebericht Brabant-Noord: Oss 22-02-2001
Persbericht district Maasland

ZAKKENROLLEN, Oss

Woensdagmiddag heeft een 46-jarige vrouw uit Oss aangifte gedaan van diefstal van haar portemonnee. De vrouw was aan het winkelen aan de Walstraat in Oss. Toen ze in een winkel wilde betalen, bemerkte ze dat haar portemonnee uit haar tas was gestolen. In de tas zaten bankpasjes en geld. Ook een 66-jarige vrouw uit Ravenstein heeft aangifte gedaan van diefstal van haar portemonnee. De vrouw was aan het winkelen aan het Keurvorstenplein in Ravenstein. Daarbij had ze haar tas met daarin haar portemonnee aan haar winkelwagentje hangen. Toen ze wilden afrekenen bleek de portemonnee gestolen te zijn.

SNELHEIDSCONTROLE

Woensdagmiddag zijn 88 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden op de Leygraaf in Oss. Op deze weg waar 50 km/u gereden mag worden werden 544 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u. Op de Hertogin Johannasingel in Oss werden woensdagmiddag eveneens 46 personen bekeurd. Op deze weg werden 343 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

MAN AANGEHOUDEN, Oss

In de nacht van 19 op 20 februari is op de Diamantweg een 20-jarige inwoner uit Oss aangehouden. De bleek in het bezit te zijn van een aantal autospiegels, die kennelijk kort daarvoor waren gestolen. De spiegels waren onder andere afkomstig van Mercedessen. Bij de politie is echter slechts een aangifte gedaan van diefstal van een buitenspiegel. De politie is op zoek naar benadeelden van dergelijke diefstallen in die nacht.

VERKEERSCONTROLE, Nuland

Woensdagavond is een verkeerscontrole gehouden op de Zandstraat in Nuland. Totaal 34 personen werden bekeurd. Bij 19 autobestuurders en 2 fietsers bleek de verlichting niet in orde te zijn. 12 personen werden bekeurd omdat ze geen gordel droegen terwijl dat wel vereist was. Een aanhangwagen bleek een onjuist kenteken te voeren.

INBRAAK WONING, Oss

Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Landweerstraat Zuid in Oss. Een raam van de woning werd opengebroken. Enkel sieraden en een onbekend geldbedrag werden gestolen.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL, Heesch

Woensdagavond is een 28-jarige vrouw uit Heesch bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto over de Cereslaan komende uit de richting Oss. Een auto bestuurd door een 75-jarige man uit Goirle reed linksaf de oprit naar de A50 op. Daarbij zag hij de vrouw in haar auto over het hoofd. De vrouw is met beenletsel en een hersenschudding overgebracht naar een ziekenhuis in Oss.

INBRAKEN IN AUTOS

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een drietal autos in Oss. In de Roellstraat werd van twee autos een ruit ingeslagen. De autoradiocd-speler, versterker en boxen werden gestolen. In de Thorbeckestraat werd een portier opengebroken van een auto. Hier werden de autoradiocd-speler, cds, een telefoon en autopapieren gestolen. Van een auto die aan de Leygraaf in Oss geparkeerd stond werden in dezelfde nacht de vier lichtmetalen wielen gestolen. De eigenaar trof de auto donderdagmorgen op een drietal krikken aan.