P E R S B E R I C H T

Europese Internetprovider groeit fors voor zesde achtereenvolgende jaar

Easynet Group boekt 50 procent hogere omzet

Hoofddorp, 22 februari 2001 - Voor het zesde achtereenvolgende jaar is easynet gegroeid. De omzet over 2000 is ten opzichte van 1999 met vijftig procent toegenomen, tot een bedrag van 42 miljoen pond. Het aantal zakelijke klanten is met 7300 gegroeid naar meer dan 16.000, wat de succesvolle strategie van easynet onderstreept.

Ondanks winst in het Verenigd Koninkrijk, heeft easynet, in lijn met de verwachtingen, een verlies geleden van 12 miljoen pond voor belastingen. Een verlies dat op het conto geschreven kan worden van geplande Europese investeringen, zowel voor de ontwikkeling van bestaande activiteiten als voor nieuw te ontwikkelen business. Naar verwachting zullen de operaties in de acht Europese landen waar easynet actief is winstgevend worden, in het voetspoor van de business in het Verenigd Koninkrijk.

De Europese expansie heeft easynet gecontinueerd met de lancering van activiteiten in Italië, Zwitserland en Spanje en de voltooiing van de Europese infrastructuur die 250 grote Europese steden verbindt. Deze ontwikkelingen zijn ten dele gefinancierd uit de 51,8 miljoen pond netto inkomsten uit de verkoop van aandelen in maart vorig jaar.

David Rowe, oprichter en CEO van de Easynet Group: "2001 is een jaar waarin veel staat te gebeuren. We zijn van plan om, gebruikmakend van de unbundling van de local loop, onze apparatuur te installeren in bestaande telefooncentrales, om zo snelle internettoegang via easynet infrastructuur te leveren. Snelle verbindingen en 'hostingfaciliteiten' zullen ons aanbod verder vergroten. Ons doel is een one-stop-shop te worden, van desktop tot datacentre, met een uitgebreid IP-netwerk dat gegarandeerde dienstverlening biedt op basis van één service level agreement."

Noot voor de pers:
Het officiële persbericht 'Easynet Group Plc - Preliminary Results for the twelve months ended 31 December 2000' is als bijlage toegevoegd.

De easynet Group
De easynet Group is een beursgenoteerde onderneming die in 1994 is opgericht in het Verenigd Koninkrijk. Easynet is in 1999 tot de beste Europese ISP uitgeroepen, kreeg in februari 2000 de beste ISP Product Award voor het product easyDial, easynets Premium Internet Service voor klanten die inbellen. In 2000 werd easynet uitgeroepen tot beste Europese ISP voor zakelijke gebruikers en in 2001 bevestigt easynet haar reputatie als beste Europese ISP met de derde achtereenvolgende award bij de ISPA Awards 2001. Met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, België, Nederland, Zwitserland en Italië behoort easynet tot de grootste ISP's in Europa. De omzet bedroeg in 1999 een kleine 100 miljoen gulden en groeide met 78%. Het producten- en dienstenaanbod omvat connectiviteit, hosting en solutions. Easynet beschikt over een eigen Europees netwerk met transatlantische verbindingen. Als Public Telephony Operator (PTO) biedt easynet zowel data- als spraakverkeer aan via eigen schakelfaciliteiten in Londen die gekoppeld zijn aan diverse internationale circuits. Meer informatie over easynet Nederland is te vinden op www.nl.easynet.net.