Politiebericht Groningen: Diverse 23-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 23 februari 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Verkeersongevallen door slecht weer
In de provincie zijn donderdagavond en vannacht vier verkeersongevallen geweest door het opkomende slecht weer en gladheid. Op de Provincialeweg bij Nieuwe Pekela slipte tegen middernacht een 20-jarige inwoner van Veendam met zijn auto, nadat hij remde voor een bui waarin hij plotseling terechtkwam. Hierdoor botste hij in eerste instantie tegen de zijkant van de auto van een tegenligger, een 32-jarige inwoonster van Winschoten gleed daarna de sloot in. Zij auto werd daarbij zwaar beschadigd. De auto van de tegenligster liep lichte schade op. Beiden bleven ongedeerd. Eveneens donderdagavond tegen tien uur raakte neen 29-jarige automobilist uit Loppersum met zijn auto in de sloot langs de Bouwerschapweg bij Ten Boer. De weg was glad door hagel. Overigens raakte de auto licht beschadigd. Een 19-jarige automobiliste uit Appingedam kwam eveneens met de schrik vrij toen haar auto donderdagnacht omstreeks drie uur in een slip raakte op de Provincialeweg bij Garrelsweer. Haar auto bleef boven de sloot hangen. Dat lukte een 30-jarige Française niet. Haar auto gleed omstreeks diezelfde tijd de sloot in langs de Eemshavenweg. De weg was glad door hagel. De politie heeft de vrouw die tijdelijk in Zandweer verbleef thuis afgeleverd.

Zuidhorn alcomobilist
De politie heeft donderdagnacht een 37-jarige automobilist uit Grijpskerk betrapt bij het rijden onder invloed. De man werd gecontroleerd op de weg langs het Hoendiep bij Zuidhorn. Hij bleek 1.6 promille alcohol in zijn bloed te hebben Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens bleek dat de auto niet geregistreerd stond voor de WA-verzekering en dat de APK al was verlopen. De auto is voorlopig bij het politiebureau gestald. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidbroek: bromfietser onder invloed
Een 32-jarige bromfietser uit Zuidbroek is donderdag even na middernacht bekeurd voor het rijden onder invloed. De politie trof de man aan op de weg Westeind bij zijn woonplaats en constateerde dat hij alcohol had gedronken. Onderzoek wees uit, dat hij ruim 1 promille in zijn bloed had.

Stadskanaal: automobilist met wiet
Een 29-jarige inwoner van Groningen is donderdagmiddag aangehouden nadat de politie constateerde dat hij twee zakken wiet in zijn auto vervoerde. De politie controleerde de automobilist op de Hemenweg bij Stadskanaal omdat hij een zogeheten Duitse exportkentekenplaat voerde. Dit kentekenbewijs bleek zijn geldigheid op 31 januari jl. verloren te hebben. De politie doet nog onderzoek naar het feit of de man wel of niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De wiet is in beslag genomen. De auto is gestald aan het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: lastige zoon aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag een 19-jarige man aangehouden omdat hij in de woning van zijn moeder aan het Gandhiplein haar had bedreigd met een mes. Er was ruzie ontstaan waarop er een mes getrokken werd. De jongen werd aangehouden en ontkende de bedreiging. Na verhoor werd hij op vrije voeten gesteld. s Avonds hield de politie de man weer aan omdat hij in het portiek van de woning van zijn moeder een TL balk vernielde. Hij heeft een verslavingsprobleem. Na verhoor en met een proces-verbaal is hij in vrijheid gesteld.

Groningen: café tijdelijk ontruimd
Een café aan de Nieuweweg is donderdagavond met behulp van de politie tijdelijk ontruimd omdat er een koolzuurfles van de bierpompinstallatie onder grote spanning stond. Een aantal gasten wilden de zaak niet verlaten en zijn door de politie na vorderingen het pand uit gedirigeerd. De brandweer werd ingeschakeld om de overdruk van de fles te halen.

Groningen: aangehouden voor graffiti spuiten
Twee mannen 21-jarige Groninger en 26-jarige man uit Surhuisterveen werden aan het eind van de donderdagnacht betrapt op het Lopendediep op het spuiten van graffiti. Toen de mannen de politie in de gaten kregen zetten ze het op een lopen maar ze konden worden achterhaald. Ze zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Groningen: rijden onder invloed
In de Muurstraat is donderdagnacht een 37-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.55 en bleek niet in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs. De man kreeg een dagvaarding mee.

Groningen: man moet nog 28 dagen zitten
Bij een verkeerscontrole donderdagnacht op het Hoendiep werd een 45-jarige Amsterdammer gecontroleerd. De man bleek nog een geldboete te hebben openstaan en kon daar 28 dagen voor in gijzeling worden gehouden. De man weet de boetes aan het feit dat hij katvanger was geweest. Hij is aangehouden en aan justitie overgedragen.

Groningen: lastige barklant opgepakt
Op de Grote Markt werd donderdagochtend vroeg een 36-jarige man uit Groningen aangehouden die in een bar aan de Grote Markt een personeelslid bedreigd had. Ook gooide de man met fietsen. Hij is aangehouden voor bedreiging en kreeg een lokaalverbod voor de bar.

Groningen: bromfietser aangereden
Een 31-jarige bromfietser uit Groningen is donderdagochtend aangereden op het fietspad langs de Europaweg door een 37-jarige automobilist uit Baflo. De auto reed weg bij het benzinepompstation en zag de brommer niet aankomen. De bromfietser kwam terecht in de groenstrook en is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: verwarde man overtreed lokaalverbod
Een 62-jarige man uit Groningen is donderdagochtend door de politie verwijderd uit een supermarkt aan de Eikenlaan omdat hij ondanks een lokaalverbod weer in de zaak kwam. De man was de dag ervoor ook al twee keer verwijderd door de politie en na beoordeling door een psychiater werd hij met een rechterlijke machtiging opgenomen in een psychiatrische kliniek.

Inlichtingen, Afdeling Communcatie, 0900 8844