Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 23-02-2001
1e Persbericht 23 februari 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed
Vrijdagmorgen om 1.00 uur is op het Winkelcentrum Woensel een 33-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Zij bestuurde een auto en was onder invloed van alcohol. De vrouw blies op het politiebureau 1,9 pro mille. Haar rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Helmond: Inbraak bij apotheek
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een apotheek aan de Beukenhoutstraat in Helmond. Er is een groot aantal medicijnen gestolen die mede gebruikt worden door harddrugs verslaafden. Er zijn echter ook een aantal medicijnen verdwenen die bij onjuist gebruik dodelijk kunnen zijn. Mochten er medicijnen gevonden worden die mogelijk verband houden met deze inbraak dan wordt verzocht contact op te nemen met de politie Helmond tel. 0900 8844.

Helmond: Verdachte van inbraak aangehouden
Donderdagavond rond 23.00 uur is door de politie op de Wethouder Ebbenlaan een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een tankstation in die straat. Daar werd een ruit van de voordeur vernield en een rolluik beschadigd. Er is een kleine hoeveelheid sigaretten gestolen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Brand
Donderdagavond rond 23.20 uur brak brand uit in een woning aan de Margrietlaan in Helmond. De bewoner had een pan met vet op het vuur gezet en was daarna op de bank in slaap gevallen. Hij werd wakker van een knal en ontdekte dat de keuken in brand stond. De brandweer heeft de brand bestreden. Van de schade aan de keuken is nog niets bekend.

Eindhoven: Bromfietscontrole
De politie heeft donderdag van 14.00 tot 22.30 uur in de stadsdelen Woensel, Tongelre en Strijp controles verricht gericht op bromfietsers. Bij de controle zijn 18 politiemensen ingezet waaronder zes motoragenten. De politie controleerde ongeveer 80 bromfietsers en dat leverde uiteindelijk 121 bekeuringen op voor de meest uiteenlopende technische eisen en/ of gedragsregels. Een persoon reed op een als gestolen te boek staande bromfiets. Die bromfiets is in beslaggenomen en een persoon ging er vandoor maar werd later achterhaald en kreeg alsnog een proces-verbaal.

Oirschot: Inbraak woning
Donderdagavond is ingebroken in een woning aan het Kapittelhof in Oirschot. De dader is de central hal van de flat binnengegaan en heeft de voordeur van de woning op de eerste etage weten open te krijgen omdat deze niet op het nachtslot zat. Toen de bewoner thuis kwam stonden in de hal zijn tv en stereoset klaar om meegenomen te worden. De dader werd vermoedelijk door de thuiskomst van de bewoner gestoord. De bewoner mist verder geen spullen.

Gemert: Inbraak woning
Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de van Eupenlaan in Gemert. Via een slaapkamer wist de inbreker binnen te dringen en doorzocht het hele huis. Hij vond niets van zijn gading en is zonder buit vertrokken.

Mierlo: Inbraak school
Door een achterdeur te forceren zijn inbrekers vrijdagmorgen rond 1.00 uur weten binnen te komen in een school aan de Santheuvel West in Mierlo. Ze wisten twee videorecorders buit te maken.

Veldhoven: Inbraak postkantoor
Donderdagavond is ingebroken in het postkantoor aan de Bree in Veldhoven. De daders forceerden een buiten- en een binnendeur. Er worden een nog onbekend aantal postzegels, telefoonkaarten en telefoons vermist.

Eersel: Man weigert ademtest
Vrijdagmorgen om 3.50 uur is op de A67 onder Eersel een 37-jarige man uit Bergeyk betrapt op het rijden onder invloed. De man weigerde mee te werken aan een blaastest op het politiebureau. De politie maakte daarvoor proces-verbaal tegen hem op en bovendien kreeg hij een rijverbod voor de duur van 12 uren.