Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 22 februari 2001

UITNODIGING AAN DE PERS

Een nieuwe visie op het wonen. Daarover gaat de discussiebijeenkomst over die het PvdA-kenniscentrum Ruimte & Milieu op zaterdag 24 februari van 10.30 tot 13.00 uur houdt in Lux, Mariënburg 38/39 in Nijmegen. U wordt van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

De thema's die aan de orde komen zijn ontleend aan de onlangs verschenen discussienota Wonen doe je zelf van de Werkgroep Wonen onder voorzitterschap van Hans Alders. Thema's als stedelijke vernieuwing, de verschuiving van een kwantitatieve naar een kwalitatieve vraag, de rol van de corporaties, de positie van de sociale huursector, de kritiek op de VINEX-lokaties, het zeggenschap van bewoners, het particulier opdrachtgeverschap, de verkoop van woningen en huurders en de voorstellen van staatssecretaris Remkes in zijn nota Wonen.

Naast Alders zullen onder meer aan de discussie deelnemen Adri Duivesteijn (vice-fractievoorzitter en huisvestingspecialist van de PvdA-fractie), Peter Noordanus (PvdA-bestuurslid en voorzitter van de VROM-raad), Paul Depla (PvdA-wethouder in Nijmegen), Bert Doornebos (PvdA-wethouders in Deventer) en Fons Catau (De Woonplaats).

Voor nadere informatie: Jos Bienemann 070-318 3691