Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Topbezetting bij Open NK-snelschaken in Dordrecht

Europa's sterkste snelschaaktoernooi vindt voor de 6e maal maal plaats in hotel Mercure Postiljon Dordrecht op zaterdag 24 februari 2001. Voor dit evenement hebben zich 200 schakers ingeschreven waaronder 19 Grootmeesters en 20 Meesters.

De top wordt aangevoerd door tweevoudig winnaar GM Loek van Wely (ELO 2700) gevolgd door M. Gurevich (Rusland, 2694), I. Sokolov (Bosnië, 2659), J. Lautier (Frankrijk, 2658) en P. Nicolic (Bosnië, 2652). Overige smaakmakers zijn o.a. V. Kortchnoi (Zwitserland), J. Timman en H. Böhm. Dat de snelschaakmarathon tot een van sterkste toernooien van de wereld mag worden gerekend blijkt wel uit het feit dat de top 10 een categorie 18 kent.

De snelschaakmarathon is inmiddels een begrip in de internationale schaakwereld. Vanuit 14 landen waaronder Rusland, Oekraïne, Polen, Israël, Frankrijk en Engeland nemen Grootmeesters deel en spelen voor een aantrekkelijk prijzenfonds. De KNSB heeft aan het toernooi de titel van Open Nederlands Kampioen Snelschaken verleend. Belangstellenden zijn vanaf 10.00 uur welkom in het Mercure Postiljon Dordrecht. De toegang is vrij.