Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 11.00 uur
Overval

BREUKELEN Op vrijdag 23 februari werd omstreeks zeven uur in de ochtend een man overvallen op de parkeerplaats van het motel aan de Stationsweg. Het slachtoffer, een 66-jarige inwoner van Schijndel, zat in zijn auto te wachten op een afspraak.

Op een gegeven moment stond er een vreemde man naast zijn auto, die een ruit van de auto insloeg en geld eiste van het slachtoffer. Om zijn daden kracht bij te zetten werd het slachtoffer door de verdachte bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen. Onder bedreiging met het wapen moest het slachtoffer zijn portemonnee en zijn autosleutels afgeven aan de overvaller. Deze reed hierna de parkeerplaats af in een lichtkleurige kleine personenauto.

De politie van district Rijn en Venen stelt een onderzoek in naar de overvaller. Het betreft een man met een tenger postuur, een smal hoofd met daarop een bivakmuts. De overvaller droeg een donkere jas. De politie verzoekt getuigen die voor, tijdens of na de overval mogelijk iets hebben gezien, contact op te nemen met de politie van district Rijn en Venen, afdeling recherche via telefoonnummer 0900-8844.

Verduistering van gereedschap

WOERDEN Op vrijdag 23 februari werd bij een bedrijf aan de Barwoutswaarder een 23-jarige werknemer betrapt op het verduisteren van gereedschap van het bedrijf. De man werd door ander personeel van het bedrijf op heterdaad betrapt. In de auto van de verdachte werd gereedschap aangetroffen. De verdachte werd op staande voet ontslagen en tegen de verdachte werd aangifte van verduistering gedaan.

Snelheidscontroles

MIJDRECHT/WILNIS/VINKEVEEN Op vrijdag 23 februari werd tijdens de middag door de politie gecontroleerd op het overtreden van de maximum snelheid. De politie gebruikte tijdens de controles, die werden gehouden op de Dr. J. van der Haarlaan in Mijdrecht, de Pastoor Kannelaan in Wilnis en de Vinkenkade in Vinkeveen, laserapparatuur.

Tijdens de controles werden 14 bestuurders staande gehouden die de maximum snelheid overtraden. De hoogste snelheid werd geconstateerd op de Vinkenkade. Een automobilist reed daar met 94 km/h, terwijl 50 km/h is toegestaan.

Belediging

MAARSSEN Op vrijdag 23 februari werden twee surveillerende politieagenten omstreeks half negen in de avond beledigd op het Bisonspoor. De agenten zaten in een politieauto toen twee onbekende mannen langs de auto liepen.

Een van de twee mannen begon de agenten te beledigen en uit te schelden en maakte daarbij allerlei handgebaren. De agenten stapten uit en hielden de verdachte, een 16-jarige inwoner van Maarssen, aan.

De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding en bleef aan het politiebureau zo opstandig, dat hij vervolgens ingesloten werd. De verdachte, die onder invloed was, zal wanneer hij ontnuchterd is nader over zijn gedrag worden gehoord.

Rijden onder invloed
MAARSSEN/MIJDRECHT De politie van district Rijn en Venen controleerde op zaterdag 24 februari, omstreeks half twee `s nachts, een bestuurder het Pieter de Hooghplein in Maarssen. De bestuurder een 20-jarige inwoner van Maarssen bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en bij de ademanalyse bleek de verdachte 1,8 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens bleek de verdachte nog een vonnis te hebben openstaan.

Omstreeks kwart over vier in die nacht werd een 32-jarige inwoner van Vinkeveen met zijn auto gecontroleerd op het Hofland te Mijdrecht. Deze bestuurder bleek na controle ook alcohol te hebben gedronken. Aan het bureau bleek deze verdachte 1,2 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. Ook tegen deze verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.