Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 12.20 uur
Verloren medicijnen

AMERSFOORT Op vrijdag 23 februari werden in de Binnenstad van Amersfoort door een 35-jarige inwoner van die stad een aantal verpakkingen met medicijnen verloren. Toen de man thuis kwam, bemerkte hij dat hij de medicijnen niet meer bij zich had. Het betreft 6 flesjes Methadon, 6 strippen van 10 stuks Oxezepam en 30 stuks Fevarin. De benadeelde heeft geen idee waar de medicijnen werden verloren en kon alleen aan de politie aangeven dat hij in de Binnenstad was geweest.

Door de politie wordt er op gewezen, dat verkeerd gebruik van deze medicijnen gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Indien de medicijnen gevonden worden, wordt een ieder verzocht deze in te leveren bij een apotheek of een politiebureau.

Controles scholierenroute

AMERSFOORT Door de politie van het district Eemland zuid, werd op vrijdagmiddag 23 februari gecontroleerd op het naleven van de verkeersregels op de routes die door scholieren worden gebruikt. Er werd gecontroleerd op de Bosweg, Arnhemseweg, Gasthuislaan, Prins Frederiklaan en de Van Campenstraat.

Er werd 4 maal proces-verbaal opgemaakt voor het niet rechts rijden, 4 maal voor parkeren op het trottoir, 1 maal niet dragen van een helm, 1 maal voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en 1 maal voor teveel vermogen van de bromfiets.

Plakker aangehouden

AMERSFOORT Op de Ringweg Kruiskamp werd op vrijdag 23 februari omstreeks drie uur in de middag een man betrapt, die posters aan het plakken was. De verdachte, een 20-jarige inwoner van Amsterdam, plakte met plaksel allerlei posters van evenementen op gemeentelijke eigendommen en gebouwen. De 200 posters en de lijm werden inbeslaggenomen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Controle draagplicht autogordel

AMERSFOORT Door de politie werd op vrijdagmiddag 23 februari gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel. Er werd gecontroleerd op de Laan van Emiclaer. Tijdens de controle werden 396 voertuigen gecontroleerd. Dertig bestuurders kregen een proces-verbaal omdat de autogordel niet werd gedragen.

Verdachten vernieling aangehouden
AMERSFOORT Op zaterdag 24 februari werd de politie omstreeks één uur in de nacht gestuurd naar het Neptunusplein. Op het plein liepen twee mannen die een bushalte hadden vernield. Toen de politie ter plaatse kwam, zetten de twee verdachten het op een lopen. Na een korte achtervolging te voet kon het tweetal door de politie worden aangehouden.

Het betrof twee inwoners van Amersfoort van respectievelijk 35 en 30 jaar oud. In de kleding van het tweetal werden goederen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig waren van diefstal. Tevens was het tweetal eerder die nacht gecontroleerd en hadden zij een fiets bij zich die op slot was. Deze fiets werd door de politie in bewaring genomen. De twee verdachten werden voor nader onderzoek ingesloten en zijn inverzekering gesteld.

Rijden onder invloed
AMERSFOORT Op zaterdag 24 februari werd omstreeks tien over half vier in de nacht, een bestuurder op de Operaweg gecontroleerd vanwege zijn opvallend rijgedrag. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Hilversum, bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Hij werd aangehouden en moest aan het bureau de ademanalyse afleggen. Hieruit bleek dat de verdachte 1,4 promille aan alcohol in het lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.