Persbericht

WERELDSTER BETUIGT STEUN AAN VRIJWILLIGERS

Geheel onverwacht volgde er een poststuk in de brievenbus waarna iets later per e mail eveneens een duidelijke steunverklaring volgde van een wereldster. Nog altijd kijken de vrijwilligers enigszins beduusd naar de foto met een zeer duidelijke boodschap voor het werk dat ver van huis verricht wordt. De tekst op de foto luidt:" To all the volunteers, Best wishes, keep the sun shining...." de afzender is niemand minder dan de vermaarde zanger / componist José Feliciano. Ook de tekst in de korte e mail die door de echtgenote van José Feliciano werd verzonden spreekt duidelijke taal. "Ga door met jullie werk en accepteer onze felicitaties voor alles wat jullie gedaan hebben en nog altijd doen."

De Initiatiefnemer van Stichting Dierenhulp Venezuela, Mark Erwin Vos, is er nog altijd stil van. "Dit is een heel erg mooi compliment voor het vrijwilligerswerk dat we in Venezuela doen. We hebben de foto dan ook direct op onze website geplaatst om aan iedereen te laten zien. Ik persoonlijk ben hier enorm blij mee al vraag ik me nog altijd af waarom we dit ontvangen hebben van José Feliciano. Hij moet ons werk waarschijnlijk kennen omdat ook hij van Latijns Amerikaanse afkomst is."
De tekst op de gesigneerde foto moet betrekking hebben op een van José Feliciano's wereldhits: There aint no sunshine when she is gone. En als het aan de Nederlandse stichting Dierenhulp Venezuela ligt zal de zon blijven schijnen voor de duizenden zwerfdieren.

Stichting Dierenhulp Venezuela bekommert zich sinds 1996 om de duizenden zwerfdieren op het eiland Isla Margarita. Daar ondersteunt met een lokale dierenkliniek en bezit sinds 1998 een eigen dierenasiel. Via hulptransporten worden tal van materialen vanuit Nederland vervoerd door luchtvaartmaatschappij Martinair met wie vanaf het begin al nauw samen wordt gewerkt. De Nederlandse organisatie is een niet commerciële dierenhulporganisatie en draait op louter vrijwilligers. Meer informatie over het vrijwilligerswerk is te vinden op de officiële website van Stichting Dierenhulp Venezuela www.dierenhulp.nl