Politiebericht Flevoland: gehele regio 25-02-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijalnd, 0320-266 825

Aanrijding Oostranddreef
LELYSTAD Op de kruising van de Runderweg met de Oostranddreef zijn zaterdag aan het eind van de middag 2 auto`s met elkaar in botsing gekomen. Een 31-jarige automobiliste draaide vanaf de Runderweg de Oostranddreef op en kwam in botsing met een auto bestuurd door een 28-jarige Lelystedeling, die op de Oostranddreef reed. Zowel de bestuurster uit Medemblik als haar passagier zijn na de aanrijding voor controle per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Beiden konden later die avond naar huis. De automobilist uit Lelystad bleef ongedeerd. Allebei de auto`s zijn afgesleept.

Onder invloed
EMMELOORD Een 49-jarige automobilist die in de nacht van zaterdag op zondag gecontroleerd werd op de Espelerweg, verklaarde op de vraag van de agenten inderdaad alcohol gedronken te hebben. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat dat te veel drankjes waren geweest: de man blies 350 ug/l (0,8 promille). De bestuurder heeft een rijverbod van 2 uren gekregen en is heengezonden. Naast proces-verbaal voor het rijden onder invloed voor de bestuurder, krijgt de eigenaar van de auto (een ander dan de bestuurder) een proces-verbaal omdat de auto niet APK-gekeurd was.

URK Op de Damlaan controleerde de politie in de nacht van zaterdag op zondag een bromfietser. Toen het vermoeden rees dat de bromfietser (20 uit Urk) onder invloed was, is hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. De jongeman blies 545 ug/l en is heengezonden met een rijverbod van 5 uren. Hij ontvangt binnenkort een dagvaarding.

DRONTEN Ook een 34-jarige automobilist uit Dronten is in de nacht van zaterdag op zondag aan een ademanalyse onderwerpen. Op het bureau bleek niet alleen dat de man 290 ug/l (0,65 promille) blies, maar dat hij ook nog twee boetes van samen ruim 700,= had openstaan. Na verhoor heeft hij een van de twee boetes (voor snelheidsovertredingen) betaald en is vervolgens met een rijverbod van twee uren heengezonden.

Overval tankstation
LELYSTAD Twee onbekende mannen, beiden met zwarte mutsen op en één met een driekwart lange gele jas aan, hebben zaterdagavond een tankstation aan de Larserdreef overvallen. De man met de gele jas richtte een voorwerp dat op een vuurwapen leek op de caissière en dwong haar het geld uit de kassa af te geven. Hij vertrok daarna samen met een tweede persoon die in de deur was blijven staan. Er waren geen klanten in de shop aanwezig en niemand raakte gewond. Het is niet bekend in welke richting de daders zijn verdwenen. De politie vraagt eventuele getuigen contact met haar op te nemen.

Aanhouding op verdenking van vernieling
LELYSTAD Vanochtend vroeg werd een bewoonster van de Tjalk wakker door lawaai en zag 2 personen wegrennen. De politieagenten die ter plaatse kwamen zagen, naast omgebogen ruitenwissers op twee auto`s, ook een schoenspoor in de sneeuw. De sporen liepen vanaf de vernielde auto naar een woning in de Schoener. Daar werden de bijbehorende schoenen gevonden en is de eigenaar van de schoenen, een 24-jarige man uit Lelystad, aangehouden op verdenking van vernieling. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten.

Benzinedieven
ZEEWOLDE Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag uit verschillende auto`s benzine gestolen. Een getuige meldde dat hij twee jongens zag lopen in de Mazerhard en dat hij zag dat ze benzine uit auto`s haalden. Onderzoek door de politie wees uit van dat van zes auto`s in de omgeving van de Mazerhard (Horlo, het Som, Grote Plaat) de benzinedop was geforceerd of openstond. Een onderzoek in de omgeving heeft geen daders opgeleverd. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

(Verbaal) agressieve winkeldief
ALMERE In een kledingwinkel in de Stationsstraat hebben klanten zaterdagmiddag een 36-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden nadat hij werd betrapt op winkeldiefstal. De man werd agressief en bedreigde, terwijl hij door het beveiligingspersoneel naar een ruimte boven de winkel werd gebracht, ook nog een winkelbediende met de dood. Na komst van de politie bleek dat dezelfde winkeldief waarschijnlijk ook degene was geweest die eerder die middag bij een andere kledingwinkel spullen had gestolen. Ook bij deze diefstal was hij betrapt, maar wist toen te ontkomen door de medewerker die hem betrapte mondeling te bedreigen. De verdachte is overgedragen aan de politie die hem voor nader onderzoek heeft ingesloten op het politiebureau.