Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 14.15 uur
Rijden met levensgevaarlijke auto

ZEIST Een getuige meldde op zaterdagmorgen 24 februari, dat hij achter personenauto aanreed over de Montaubanstraat, waarvan de bestuurder moeite had om het voertuig op de weg te houden. Surveillerende politieagenten, die dichtbij de opgegeven straat reden, zagen de bedoelde auto rijden en hielden het voertuig staande. Bij controle bleek de gehele voorwielophanging ontzet te zijn.

De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Huissen, verklaarde in de omgeving van Arnhem op vrijdagavond 23 februari, een aanrijding gehad te hebben en met het voertuig naar Zeist te zijn gereden. De man verklaarde juist onderweg te zijn naar een sloperij om de auto in te leveren. De politie nam de gevaarlijke auto in beslag.

Vuurwapen met munitie aangetroffen in motel

BUNNIK Op zaterdag 24 februari werd door personeel van een motel aan het Kosterijland de politie verzocht om te komen. Op een van de kamers had het personeel tijdens schoonmaakwerkzaamheden een vuurwapen zien liggen.

De politie stelde direct een onderzoek in en hield in de hal van het motel een 39-jarige man, inwoner van Huis ter Heide en een 30-jarige vrouw, zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Het tweetal huurde de bedoelde kamer waarin het vuurwapen was gezien. De politie onderzocht de kamer van de twee en trof een pistool met holster en patroonhouders met munitie aan. De twee verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten voor nader onderzoek.

Controle op alcoholgebruik

ODIJK/ZEIST Door de politie van district Binnensticht werd in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 februari gecontroleerd op het gebruik van alcohol door bestuurders.

In Odijk werd omstreeks tien over drie een 23-jarige inwoner van Utrecht gecontroleerd. De man hing half uit de auto en liet zijn maaginhoud naar buiten lopen. Bij het aanspreken van de man bleek hij gedronken te hebben. De verdachte werd aangehouden en aan het bureau bleek hij 1,2 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Omstreeks vier uur werd in Zeist op de Slotlaan, een 26-jarige inwoner van Zeist, gecontroleerd met zijn auto. De verdachte bleek gedronken te hebben. Aan het bureau bleek hij 0,5 aan alcohol het lichaam te hebben. De verdachte kreeg een transactievoorstel van f 410,-.

Omstreeks tien over half vijf werd op de Schoudermantel weer een bestuurder van een personenauto aangetroffen die onder invloed bleek te zijn. De verdachte, een 21-jarige inwoner van Zeist, bleek onder invloed te zijn van drugs. Aan het bureau werd een bloedproef afgenomen door een arts. Aan de hand van de uitslag van het laboratorium wordt er proces-verbaal opgemaakt.

In Zeist zagen agenten omstreeks tien over vier op de parkeerplaats van het gemeentehuis aan de Slotlaan een auto hard heen en weer rijden. Bij het zien van een politieauto ging de bedoelde auto er hard vandoor in de richting van de Driebergseweg. Ondanks de gladheid haalde de bestuurder andere autos in en reed met hoge snelheid. Tevens pleegde de bestuurder verkeersovertredingen. In Driebergen lukte het de politie om de bestuurder met zijn auto te laten stoppen. Het betrof een 28-jarige inwoner van Zeist die bleek te hebben gedronken. De verdachte werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau.

In de politieauto werd de verdachte lastig en wilde uit het voertuig stappen. Omdat dit niet lukte sloeg de verdachte op een gegeven moment een ruit uit het politievoertuig. Eenmaal aan het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de verdachte 1,2 promille aan alcohol in het lichaam had.
De verdachte werd voor nader verhoor ingesloten.