Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 25-02-2001 Mediaberichten 24 en 25 februari 2001 (15.45 uur)

REGIO Snelheidscontroles district Venray

REGIO Tijdens diverse snelheidscontroles op verschillende locaties in het district Venray zijn zaterdag in totaal 281 automobilisten bekeurd. In totaal passeerden 2286 voertuigen de verschillende meetpunten. De hoogste snelheid werd gemeten op de Wanssumseweg in Oostrum waar een automobilist maar liefst 132 km/uur reed waar 80 km/uur is toegestaan.

BLERICK Verkeersovertreder aangehouden

BLERICK Een 26-jarige automobilist uit Venlo is vrijdagavond aangehouden op de Guido Gezellestraat nadat hij eerder met snelheden van 90 tot 100 km/uur over de Baarlosestraat reed. Na een korte achtervolging door een politieauto kon de man tot stoppen worden gedwongen. De verdachte wist te voet te ontkomen maar kon door de politieagenten in de kraag worden gegrepen. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor. Bij ademanalyse blies de man 605 ugl. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De zaak zal door middel van snelrecht worden afgehandeld.

HORST Bromfietser aangehouden

HORST Een 15-jarige bromfietser uit Horst is zaterdagavond door de politie aangehouden op Het Veldje in verband met het rijden zonder helm. Nadat hij was staande gehouden bleek hij pas 15 jaar te zijn. Ook bleek de bromfiets niet geheel in orde. Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt. De bromfiets is in beslag genomen.

VELDEN Vernieler aangehouden

VELDEN - Een 43-jarige man uit Weert is zaterdagmorgen aangehouden op de Markt op verdenking van vernieling van een ruit van een pand aan de Markt. De 34-jarige eigenaar van het pand werd gewaarschuwd doordat het alarm was afgegaan. Hij wist de man op te houden totdat de politie ter plaatse was. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij na verhoor in vrijheid werd gesteld. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend.

WEERT Drie drugsaanhoudingen

WEERT - Drie mannen uit Weert van 17, 18 en 20 jaar zijn door de politie aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet. Bij de 18-jarige verdachte werden in huis onder meer voorwerpen aangetroffen die te maken hebben met de handel in verdovende middelen. Tevens werden bij hem enkele verboden wapens, gsms en een flink geldbedrag in beslag genomen. De 20-jarige verdachte had bij zijn aanhouding ongeveer 20 gram cocaïne bij zich die in beslag werd genomen. De drie mannen zijn alle drie in verzekering gesteld.

MAASBRACHT Verkeersgewonden

MAASBRACHT Twee Ieren van 30 en 38 jaar zijn zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Rijksweg/Aan de Gracht. Zij zijn beiden overgebracht naar het ziekenhuis met kneuzingen aan de rug. Het ongeluk gebeurde toen een auto, bestuurd door een 66-jarige man uit het Belgische Dilsen, zonder te remmen botste op de auto van de beide Ieren die voor het stoplicht stond te wachten. De auto van de Ieren schoof enkele meters naar voren en kwam tegen een ANWB-paal tot stilstand. Beide autos raakten total loss. De Belgische bestuurder en zijn 63-jarige bijrijdster kwamen met de schrik vrij.

WEERT Fietsvernieler betrapt

WEERT Een 18-jarige man uit Weert is zondagmorgen aangehouden op de Biest nadat een politiepatrouille zag dat hij tegen een aantal fietsen trapte. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

TEGELEN Belediging politieagent

TEGELEN Een 33-jarige man uit Venlo is zondagmorgen aangehouden op de Venloseweg nadat hij een politieagent had beledigd. De politiepatrouille attendeerde een taxichauffeur op zijn te hoge snelheid toen de Venlonaar, bijrijder in de taxi, zich ermee ging bemoeien en de agent begon uit te schelden. Hij weigerde in eeste instantie uit de taxi te stappen. Met enige moeite kon de verdachte worden geboeid en overgebracht naar het politiebureau. De man werd ingesloten in een cel en werd in de loop van zondagmiddag weer in vrijheid gesteld. De zaak zal door middel van snelrecht worden afgehandeld.

VENRAY Dief verkeersbord aangehouden

VENRAY Een 25-jarige man uit Venray is zaterdagavond aangehouden nadat hij op de Maasheseweg een verkeersbord had meegenomen op zijn bromfiets. De man die had gedronken werd meegenomen naar het politiebureau maar wilde geen verklaring afleggen. Daarop werd de man ter ontnuchtering en voor verder verhoor ingesloten. De man beledigde tijdens zijn insluiting de politieagenten en trachtte met een balpen een van de agenten in de nek te steken. Het verkeersbord werd door de politie in beslag genomen. De man is in de loop van zondagmiddag in vrijheid gesteld. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.