Gemeente Smallingerland

Grote belangstelling voor zonneboiler (27-2-01)

Op maandagavond 26 februari was de raad- en trouwzaal van het gemeentehuis het toneel van een informatiebijeenkomst over de zonneboiler. De belangstelling ervoor was bijzonder groot. Ruim 150 mensen kwamen naar het gemeentehuis.
Op de installatie van een zonneboiler kunnen nu fikse subsidies verkregen worden. Kiest men voor een zonneboiler die aangesloten wordt op de bestaande cv ketel, dan kan de subsidie oplopen tot ongeveer 50% van het aankoopbedrag.
Kiest men voor een compleet nieuwe cv installatie met nieuwe ketel en een zonneboiler dan kan de subsidie oplopen tot ongeveer 25% van het totale aanschafbedrag.
Natuurlijk is persoonlijk advies op maat van belang. Ook de orientatie van het dak op de zon en de beschikbare ruimte voor een zonneboiler bepalen uiteindelijk de mogelijkheden.
Veel bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om hun persoonlijke situatie voor te leggen aan de organiserende partijen NUON en Energieservice Friesland. Ook de aanwezige leveranciers van moderne systemen mochten zich verheugen in een grote belangstelling.

De informatiebijeenkomst werd gehouden in het kader van de Zonneboileractie die de gemeente vorig jaar startte in de buitendorpen en nu in de hele gemeente is gestart. Binnenkort wordt het eerste systeem in één van de buitendorpen geplaatst.
De gemeente Smallingerland trekt voor de subsidie f 240.000,= uit. Dat komt neer op 400 huishoudens die f 600,= van de gemeente tegemoet kunnen zien. Samen met alle andere bestaande subsidiemogelijkheden loopt het bedrag al gauw op tot ruim f 2000,= subsidie.

Wie optimaal gebruik wil maken van de subsidies neemt contact op met Energieservice Friesland, 0800-1220. Daar wordt u verder op weg geholpen.
U moet particulier eigenaar van een woning zijn en in Smallingerland wonen om voor de subsidies in aanmerking te komen.