Kodak introduceert Advantix Preview met LCD-scherm

Gebruiksvriendelijke APS-camera met preview-mogelijkheid

Vianen, 27 februari 2001 - Kodak introduceert de Advantix Preview, de eerste APS-camera die traditionele met digitale fotografietechnologieën verenigt en het mogelijk maakt het resultaat van elke foto te bekijken na de opname. Dit is een belangrijke ontwikkeling op het gebied van traditionele fotografie, vergelijkbaar met de introductie van de zoomlens, inmiddels bijna 30 jaar geleden.

De Advantix Preview is een geavanceerde maar desondanks zeer gebruiksvriendelijke camera. Na het laden van het APS-filmrolletje kunnen direct opnames gemaakt worden, waarbij het resultaat van iedere foto direct na de opname op het LCD-display van de camera bekeken kan worden. Gebruikers hoeven daardoor niet meer te wachten tot de foto's terug zijn uit het fotolab, om te kunnen zien of de opname geslaagd is.

Het preview-systeem maakt het tevens mogelijk om het fotoformaat te kiezen, nadat de opname is gemaakt. Via het LCD-display kan de gebruiker zien hoe de opname er in elk van de drie APS-formaten (Classic, HDTV en Panorama) uitziet en kan vervolgens kiezen hoe de foto uiteindelijk moet worden afgedrukt. Tevens is het met de Advantix Preview mogelijk om aan te geven dat foto's waarover men niet tevreden is, ook niet worden afgedrukt door het lab. De opname blijft in dat geval wel op de filmrol staan, maar wordt door het fotolab niet verwerkt. Op dezelfde manier kan ook via de camera worden opgegeven hoeveel afdrukken van een bepaalde opname gemaakt moeten worden, met een maximum van 9 afdrukken. Al deze gegevens worden door de Kodak Advantix Preview rechtstreeks op de film geregistreerd.

De Advantix Preview is verder uitgerust met een geavanceerd optisch systeem en de nieuwste APS-technologieën, waaronder de MRC-functie die het mogelijk maakt om nog niet volledig belichte films te verwisselen, en het Top Flash Plus-systeem - een uitklapbare 'multimode' flitser.

Technische specificaties

* Passief autofocus APS-toestel met zoom en meervoudig focussysteem;
* 2.6X zoomlens (25-65 mm);

* Minimale focusafstand: 60 cm;

* Top Flash Plus:
o Uitklapbare flitser;
o Groot bereik (tot 10,5 m in groothoekstand);
o Auto flash - flitst automatisch bij zwakke lichtomstandigheden; o Auto fill flash - verzacht schaduwen bij felle lichtomstandigheden; o Automatic Soft Close-up - vermindert bij close-up opnamen automatisch de lichtsterkte van de flitser; o Dubbel rode-ogenverminderingssysteem (flitser + lampje);
* Gelijktijdige opname op film en lichtgevoelige chip;
* Visuele weergave van beelden op LCD-display (4,5 cm);
* Formaatselectie (Classic, HDTV en Panorama) via het LCD-display;
* PQI-functie (Print Quality Improvement) verbetert de kwaliteit van afdrukken met behulp van additionele informatie over de opname, die op een magneetstrip op de film wordt opgeslagen;
* IX-functie maakt het mogelijk om de datum, het tijdstip en een titel op de achterzijde van foto's af te drukken;
* MRC-functie (Mid Roll Change) maakt het mogelijk om de filmcassette tijdens het gebruik te vervangen;
* Zelfontspannings-timer.

De Kodak Advantix Preview heeft de Grote Prijs van de Digitale Innovatie toegekend gekregen door de DIMA (Digital Imaging Marketing Association).

De adviesprijs van de Kodak Advantix Preview bedraagt fl. 829,- (incl. BTW).