PERSBERICHT

ANY-G van start
Verkoop van energie door derden binnen handbereik

Alphen a/d Rijn, 28 februari 2001- ANY-G is op 1 februari na een maandenlange voorbereiding van start gegaan en is daarmee volledig operationeel nog voor de liberalisering van de energiemarkt. ANY-G presenteert zich als een 'Energy eMarket Enabler'. ANY-G levert alle benodigde back-office diensten voor de verkoop van energie en maakt hierbij intensief gebruik van internet. Met haar dienstverlening creëert ANY-G de mogelijkheid voor ondernemingen en organisaties, zoals winkelketens, banken of verenigingen, om energie te verkopen aan hun klanten of leden, zowel in de particuliere als zakelijke geliberaliseerde energiemarkt.

Back-office
De kernactiviteit van ANY-G is het uit handen nemen van de gehele back-office, zoals de facturering, customer care, contractbeheer, gegevensuitwisseling met netwerkbeheerders. afwikkeling van meterstanden en facilitering van inkoop. Software vormt hierbij een kritieke factor. De organisatie maakt onder meer gebruik van de beproefde software van het Amerikaanse bedrijf Excelergy. Internet is succesfactor
Internet staat centraal in de dienstverlening van ANY-G. Directeur Ronald van Oijen: "Producten die succesvol via internet worden verhandeld, zijn producten met eenvoudige logistiek en met een gewaarborgde kwaliteit. Voor de consument is de kwaliteit van het product energie prima te beoordelen vanaf een beeldscherm en de betrouwbare logistiek van energie is in Nederland een gegeven. Energie is dus een ideaal product om te verhandelen via internet."

Voordelen voor bedrijfsleven en voor consumenten
Het aanbieden van energie biedt bedrijven de mogelijkheden om hun klantentrouw te bevorderen, hun klantrelatie te verstevigen en hun dienstenpakket uit te breiden. De consument krijgt de keuze om energie af te nemen bij de leverancier en/of merk naar zijn eigen voorkeur. Echte Energie
ANY-G richt zich met name op nieuwe toetreders in de energiemarkt en volgt de gefaseerde opening van de markt. Ook op de groene energiemarkt zal ANY-G actief zijn. Eerste partner is 'Echte Energie'. Deze onderneming gaat zich toeleggen op het aanbieden van groene, echte energie via internet. Hiervoor zijn grootschalige marketingplannen ontwikkeld en wordt gebruik gemaakt van de back-office van ANY-G.

Waarborg
Kennis, ervaring en kapitaal zijn afkomstig uit de energie- en de ICT-markt. Met dit kapitaal kan ANY-G de periode tot en met 2004 zelfstandig opereren. Hiermee zijn partners en consumenten verzekerd van continuïteit.