Gemeente Wijk bij Duurstede

Vordering werkzaamheden Zandweg / Singel

Zoals u heeft kunnen zien, wordt er druk gewerkt aan de afronding van de nieuwbouw op de locatie Zandweg/Singel. Bij deze werkzaamheden hoort ook de ruimte er omheen: de bestrating, het metselen van muren, het inrichten van het parkeerterrein en het aanbrengen van straatmeubilair (hekje, fietsenrekken e.d.). Het gebied rondom de nieuwbouw sluit straks heel mooi aan op het straatbeeld van de binnenstad. Zo wordt dit stukje Wijk waar al geruime tijd werkzaamheden plaatsvinden, binnen enkele maanden een gebied waar ieder trots op mag zijn!
Eind juni kunnen de inwoners en bezoekers van de gemeente het resultaat bewonderen.

Wat staat er de komende weken op stapel?
Op 1 maart starten de werkzaamheden aan de bestrating rond de nieuwbouw.
Het voetgangersgedeelte aan de achterkant van Albert Heijn is vanaf half maart toegankelijk voor de oplevering van de nieuwe winkels. Momenteel wordt er druk gewerkt aan de hellingbaan (voor o.a. winkelwagentjes, rolstoelgebruikers, e.d.) en de muren rondom de parkeerplaats en het voetgangersgedeelte. In de komende weken wordt het voetgangersgedeelte rondom de nieuwbouw, de slijterij, de kantoorboekhandel en Albert Heijn aangepast. Langs de Steenstraat verschuift aan deze zijde de parkeerplaats voor invaliden en komt er een laad- en losplaats voor de leveranciers van de daar gevestigde winkels. Voor de supermarkt worden extra fietsenrekken geplaatst.

Aan de achterzijde, aan het Van Egmondplein, worden vanaf 7 maart de parkeerplaats en de inrit van de parkeerkelder aangepakt. Vooral het gedeelte voor de inrit zorgt voor veel werk: kabels en riolering moeten in de grond worden gelegd, er wordt een afwateringspomp geplaatst om het huidige probleem van wateroverlast te verhelpen en tenslotte wordt dat deel geasfalteerd. Voor deze werkzaamheden zijn enkele weken uitgetrokken. Er wordt uiteraard alles aan gedaan om de overlast tot een minimum te beperken, maar enige hinder is wel te verwachten. Zo kan er bijvoorbeeld tijdelijk niet worden geparkeerd op het Van Egmondplein. De parkeerkelder blijft wel toegankelijk. De gemeente hoopt dat u voor deze tijdelijk overlast begrip op kunt brengen.
Volgende week kunt u op deze pagina meer informatie lezen over de geplande werkzaamheden.