Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Jongen verzint mishandeling met steekvlam uit spuitbus 11:56 woensdag 28 februari 2001

Dirk Neef, 0522 - 27 40 15

MEPPEL. De 14 jr. jongen die afgelopen maandag gewond raakte door een steekvlam uit een spuitbus heeft dit zelf gedaan. Uit angst voor de reactie van zijn ouders verzon hij het verhaal over de mishandeling door twee onbekende jongens.

Volgens de jongen was hij maandagavond in de wijk Oosterboer wat aan het experimenteren met een spuitbus en vuur. Hierbij ontstond een steekvlam die hem in het gezicht verwondde. Thuisgekomen moest hij een verklaring geven voor zijn verwondingen en verzon toen het verhaal over de mishandeling. Hij had echter niet verwacht dat zijn ouders de politie zouden bellen. De jongen raakte gewond aan keel, hals en kin.

De politie had direct al wat vraagtekens bij het verhaal van de jongen. Bovendien meldden er zich door de publiciteit ook nog enkele mensen die een jongen hadden zien spelen met een spuitbus en vuur. Dit was voldoende voor de politie om de jongen nog eens aan de tand te voelen. Daarbij gaf hij toe het verhaal verzonnen te hebben. Gelukkig was er nog geen aangifte getekend. Anders was de jongen waarschijnlijk vervolgd voor het doen van een valse aangifte. Nu bleef het bij een ernstige reprimande van de politie.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe