Cisco Systems kiest webMethods' B2B integratie-oplossing om handel via internet te stroomlijnen

AT&T, Ariba-klanten en andere handelspartners gebruiken integratieplatform om het inkoopproces te stroomlijnen en real time transacties mogelijk te maken

Amsterdam, 28 februari 2001 -- webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van business-to-business integratie (B2Bi)-oplossingen, maakt vandaag bekend dat Cisco Systems, wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet, webMethods' technologie heeft gekozen voor haar zakelijke integratieplatform. Het platform moet real time uitwisseling van voorraadinformatie en informatie over de vraag naar producten met AT&T, Ariba-klanten en andere belangrijke handelspartners mogelijk maken. webMethods biedt Cisco een technologieplatform om cXML (Commerce XML)- en RosettaNet-transacties te verwerken.

"Door onze bedrijfsprocessen met behulp van webMethods' oplossingen te integreren, is Cisco in staat om effectief en snel een verbinding tot stand te brengen met de systemen van onze partners en klanten," zegt Peter Solvik, senior vice president en CIO van Cisco. "Met deze oplossing kunnen we handelspartners zoals AT&T en klanten die gebruikmaken van het Ariba Commerce Services Network een hoger serviceniveau bieden dankzij een geautomatiseerd procurement-proces."

De succesvolle invoering van webMethods' B2Bi-oplossing en de integratie met AT&T, markeren de voltooiing van de eerste fase van het project van Cisco. Als onderdeel van de oplossing heeft webMethods RosettaNet PIP's (Partner Interface Processes) voor de verwerking van inkooporders en orderstatus geïmplementeerd. Hierdoor kan AT&T in real time inkopen en direct prijsinformatie van Cisco inzien. Door het volledig geautomatiseerde, veilige en real time overzicht van transacties kunnen zowel Cisco als AT&T snel alle stappen van het orderproces nagaan en inefficiencies in de hele distributieketen verminderen.

webMethods biedt Cisco ook een platform om verbinding te maken met het Ariba Commerce Services Network. Dit platform stelt Cisco in staat om haar front-end websysteem te integreren met de Ariba-procurementsystemen van haar klanten. Dit resulteert in real time, op cXML gebaseerde uitwisseling van zakelijke documenten met klanten.

"Deze implementatie door webMethods en Cisco is alweer een voorbeeld van de manier waarop high-tech marktleiders betere zakelijke processen ontwikkelen met RosettaNet-standaarden. Bovendien versterken ze de relaties met hun handelspartners en profiteren ze van operationele efficiencies zoals voorraadvermindering, snellere time-to-market en een hogere productiviteit," zegt Jennifer Hamilton, CEO van RosettaNet.

Als RosettaNet-partner kent webMethods de RosettaNet-standaarden voor e-business en hun capaciteit om de kernprocessen in de distributieketens van informatietechnologiebedrijven te verbeteren, door en door. RosettaNet richt zich op het stroomlijnen van de belangrijkste informatiestromen tussen handelpartners, door een e-business framework voor producten, partners en zakelijke transacties te definiëren. webMethods heeft meer RosettaNet-implementaties verricht dan enig andere RosettaNet Solutions Partner. Tot nu toe heeft webMethods gewerkt met verschillende toonaangevende bedrijven, zoals Avnet, Converge, Compaq, eConnections, Dell, Hewlett Packard, Micron Technology, NEC Technologies, SAP Labs, SYNNEX Information Technologies, VEBA Electronics Group en Viacore.

"Als de eerste Solution Provider die zich aansloot bij RosettaNet, heeft webMethods een basis voor succes neergelegd door de implementaties voor 60 procent van de RosettaNet-markt te voltooien," zegt Kim Trudel, vice president Industry Solutions bij webMethods. "Cisco's besluit om zowel met RosettaNet als met webMethods samen te werken ondersteunt hun positie als leider in de bedrijfstak en valideert tegelijkertijd webMethods' reputatie als de toonaangevende aanbieder van op RosettaNet gebaseerde zakelijke integratieoplossingen."

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware voor wereldwijde top-2000-bedrijven, business-to-business elektronische marktplaatsen en softwarebedrijven. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door zakelijke processen, 'enterprise'- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen substantieel verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 550 klanten van wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks tot belangrijke B2B-marktplaatsen zoals ForestExpress, eHITEX/Converge en PetroCosm. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com