PERSBERICHT

Zaterdag 3 en zondag 4 maart 2001 in Autotron
RestoClassic brengt klassieker vraag en aanbod bij elkaar

ROSMALEN - Het neusje van de zalm en Top of the bill zijn veel gehoorde uitingen van bezoekers aan de laatste editie van RestoClassic. Niet verwonderlijk want het evenement brengt de top van autorestaurateurs in contact met een grote groep belangstellenden welke interesse heeft in restauratie, onderhoud en/of aanschaf van een klassieke automobiel. Zaterdag 3 en zondag 4 maart is elke beschikbare meter in het ExpoDome van Autotron voor het evenement gereserveerd.

Het restaureren van historische automobielen is een vak apart. Natuurlijk zijn er particuliere restaurateurs met twee gouden handen, een goed geoutilleerde werkplaats en niet in de laatste plaats... veel tijd. Er zijn ook fervente liefhebbers van klassiekers - en hun aantal groeit al jaren gestaag - die graag in een prachtig gerestaureerde voiture rondrijden, maar zelf niet aan hun pronkjuweel sleutelen.

De vraag van de (potentiële) eigenaar is dan altijd weer: Waar vind ik een betrouwbaar adres om een klassieker te kopen? En als er dan met het kleinood de nodige kilometertjes zijn getoerd, wordt de vraag actueel: Waar kan ik terecht voor goed onderhoud? RestoClassic is dé gespecialiseerde autorestauratiebeurs in Europa die de groep van niet zelf sleutelende liefhebbers in contact brengt met de echte vakmensen op het gebied van restauratie en onderhoud van klassiekers.

Er zijn specialistische bedrijven die zich voor honderd procent hebben toegelegd op één merk of een bepaald segment. Anderen weten via wonderbaarlijke wegen weer aan de juiste onderdelen te komen of hebben alle kennis in huis op het gebied van restauratie of onderhoud van populaire of juist hele exclusieve klassieke autos. RestoClassic brengt vraag en aanbod in een ongedwongen sfeer bij elkaar.

Klassiekerveiling
Een veiling van circa zestig klassieke automobielen vormt op zaterdag 3 maart een belangrijk onderdeel van de beurs. Het betreft een mix van volledig gerestaureerde en ongerestaureerde autos afkomstig uit diverse oldtimercollecties uit geheel Europa. Tot de absolute veilingtoppers zijn de Rolls Royce Silver Cloud III LWB uit 1963 van de wereldberoemde dirigent Herbert von Karajan en een 1949 Jaguar MK V 3.5-liter Cabriolet. De Jaguar is recent gerestaureerd voor een bedrag van rond een kwart miljoen gulden. In de kofferruimte is grotendeels het nog originele gereedschap inclusief oliepomp te vinden. Verder komen onder de hamer: meerdere Porsches 911, MGs, Rolls Royces (waaronder een Silver Wraith Sports Saloon) en Mercedessen. Ook worden drie Packards Single Eight uit 1924 aangevoerd. Het zijn een in originele staat verkerende Seven Passanger Sedan, een Doctors Coupé en een Seven Passanger Touring Convertible met een oudere restauratie. Op zaterdagochtend kunnen de autos bekeken worden van 10.00 uur tot 13.00 uur. De eerste klassieker komt om 13.30 uur onder de hamer.

Ook dit jaar is er op de beurs ruimte vrijgemaakt voor clubs. In 2000 bleek dit onderdeel bij het publiek in goede aarde te vallen, waarop de organisatie besloot wederom een aantal merkenclubs uit te nodigen.

De vorige vier edities hebben aangetoond dat RestoClassic niet uitsluitend voor de doorgewinterde liefhebber is. De restauratiebeurs is door zijn gevarieerde aanbod ook een erg leuk evenement om te bezoeken voor iedereen met een algemene interesse voor de klassiekers.

RestoClassic is zaterdag 3 en zondag 4 maart 2001 geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
De entreeprijs bedraagt fl. 21,50, kinderen 4 tot 12 jaar en 65+ers fl. 17,50.

Autotron is gelegen aan de A50 Nijmegen-s-Hertogenbosch. Met openbaar vervoer, OV/Reislijn 0900 9292.