Nationale Vereniging de Zonnebloem

Zonnebloem Theater Tournee 2001 met Carry Tefsen en Dick Rienstra

Ruim 40.000 zieke en gehandicapte toeschouwers zullen dit jaar getuige zijn van één van de 87 voorstellingen van de Zonnebloem Theater Tournee. Onder de titel ´Een lach en een lied´ krijgen zij een middagvullende show voorgeschoteld, waarin Carry Tefsen en Dick Rienstra de hoofdrollen vertolken. Samen met een klein team van veelzijdige muzikanten staan deze twee rasartiesten garant voor een show waarin, zoals de titel al doet vermoeden, nostalgie, een flinke dosis humor en af en toe een traan niet zullen ontbreken.

'Een lach en een lied' met Carry Tefsen en Dick Rienstra 87 voorstellingen met ruim 40.000 toeschouwers Grootste trekpleister van de nieuwe Zonnebloemshow, die op 3 maart op Texel in première gaat, is ongetwijfeld Carry Tefsen. Want wie herinnert zich haar niet als Mien Dobbelsteen uit de populaire televisieserie ´Zeg ´ns AAA´? Als sympatieke huishoudster verzeilde ze in menig hilarische situatie en stal ze de harten van het Nederlandse kijkerspubliek. Een gedenkwaardige rol die de grote doorbraak voor de veelzijdige actrice betekende. Toch kende haar succesvolle carrière nog veel meer hoogtepunten, met grote rollen in musicals als ´Anatevka´, ´De Jantjes´ en ´Rooie Sien´ en in speelfilms als ´Wat zien ik´ en ´Keetje Tippel´. En onlangs nog was Carry Tefsen te zien in de comedyserie ´De Garage´.

Daverende show
Ook de staat van dienst van zanger/acteur Dick Rienstra mag er zijn. Zo speelde hij onder andere in de televisieseries ´De Fabriek´ en ´Medisch Centrum West´ en in de bioscoopfilms ´Soldaat van Oranje´ en ´Flodder in Amerika´. Bovendien trad hij hij regelmatig als zanger op bij het dansorkest The Skymasters en het Metropole Orkest en was hij in diverse musicalproducties te bewonderen. Kortom: alle ingrediënten voor een daverende show boordevol topamusement lijken aanwezig. Voor ruim 40.000 zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen een uitgelezen kans om even alle zorgen aan de kant te schuiven en met volle teugen te genieten van een heerlijk ´middagje uit´.