LOSA AUTOMATICS

Gecombineerd boks- en kickboksgala in Rotterdam

Vredeveldt en Talal strijden om nationale titel

ROTTERDAM Boksers Eric Vredeveldt en Santiago Talal stappen op zaterdag 3 maart in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen in de ring voor een gevecht om de Nederlandse titel in het halfzwaargewicht. De wedstrijd tussen de pupillen van trainer Joop Verbon en manager Aad Westerlaken (Vredeveldt) en trainer/manager Mourad Louati (Talal) gaat in de hal naast de Kuip over maximaal tien ronden van drie minuten.

Het titelstrijd maakt op zaterdag 3 maart onderdeel uit van een gecombineerd boks- en kickboksgala onder auspiciën van de WPKL (World Professional Kickboxing League). Hoofdpartij van het Muay Thai Champions League IV-gala is een gevecht over maximaal vijf ronden van drie minuten tussen de Rotterdamse wereldkampioen in de klasse tot 72,5 kilogram Stepan Veselic (Pattaya Gym) en de Thai Jomhod, wereldkampioen tot 69,85 kilo. Verder verschijnen de Europese kampioenen Dede en Ziani van de Schiedamse sportschool Pasztjerik in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen binnen de touwen.

Promotor Mohammed Ait Hassou brengt in samenwerking met Aad Veerman op 3 maart verder de Europese kampioenen Kassrioui (Sitan Gym), Balrak (Sitan Gym), Mamadeus (Matuari) en Nederlands kampioen Tyarti (Mousid Gym) in de ring. Het Muay Thai Champions League IV-gala begint om 19.30 uur.