Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-03-2001

Politiebericht Utrecht: districten Stad Utrecht, 11.30 uur
Dieven op heterdaad aangehouden

UTRECHT Omstreeks half drie zaterdagmorgen zagen surveillerende agenten op de Seinedreef nog net hoe een paar benen aan een balkon bungelden. Drie mannen waren naar boven geklommen en trachtten het dak van het winkelcentrum te beklimmen. Op aanspreken gingen de knapen ervandoor.

De politie zette het gebied rond het winkelcentrum af en kon korte tijd later twee mannen van 22 en 24 jaar uit Utrecht aanhouden. Met behulp van een hoogwerker van de brandweer stelde de politie een uitgebreid onderzoek in op het dak van het winkelcentrum. Er werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen zoals klimtouw, hamer, tang en koevoet. Deze werden in beslag genomen voor onderzoek. Beide mannen zijn voor verhoor ingesloten op het hoofdbureau. Van de derde man ontbreekt vooralsnog ieder spoor.

Aanrijding na alcoholgebruik

UTRECHT Rond vijf voor twaalf vrijdagavond kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Einthovendreef. Een 54-jarige automobilist uit Utrecht kon niet meer op tijd stoppen voor een 24-jarige bestuurder uit Zwolle die remde voor een rood verkeerslicht. Uit onderzoek bleek dat de Utrechter teveel gedronken had. Hij had een alcoholpromillage van 1.4. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee. Beide mannen liepen geen verwondingen op door de aanrijding.

Diefstal tas

UTRECHT Rond kwart over twaalf zaterdagmorgen werd de politie gezonden naar de Laan van Nieuw Guinea waar twee voorbijgangers een man vasthielden die net een tas had gestolen van een vrouw. De verdachte, een 40-jarige man uit Utrecht, had de tas ontvreemd van een vrouw die een horecagelegenheid bezocht. De vrouw, 43 jaar uit Maarssenbroek, bemerkte dit en attendeerde daar twee voorbijgangers op. Zij gingen achter de man aan en hielden hem vast tot de politie erbij kwam. De verdachte is voor verhoor ingesloten. De vrouw heeft haar spullen terug gekregen.

Vernieling

UTRECHT Zaterdagmorgen omstreeks kwart over drie hielden medewerkers van de Nederlandse Veiligheidsdienst in de Vredenburg garage drie jongens aan. De jongens gedroegen zich baldadig en vernielden de toegangsdeur van de parkeergarage. Alle drie, 19-jaar uit Bilthoven, 20 jaar uit Bilthoven en 21 jaar uit Den Dolder, zijn aangehouden voor het vernielen van een openbaar gebouw. Zij zijn voor verhoor meegenomen naar het hoofdbureau.

Aanpak fout parkeren Leidsche Rijn
UTRECHT De komende maanden gaat de wijkpolitie in Leidsche Rijn streng optreden tegen fout geparkeerde autos in de wijk Leidsche Rijn. Met name in de wijk Parkwijk levert het parkeergedrag de nodige irritatie op. Bewoners maar ook hulpverleningsdiensten zoals brandweer en ambulance storen zich al langere tijd aan het onachtzame parkeergedrag van autobezitters.

Het komt regelmatig voor dat de vrije doorgang van de hulpverleningsdiensten wordt belemmerd. Waar eerst nog waarschuwend werd opgetreden, zal nu het bonnenboek worden getrokken. De foutparkeerder kan daarmee een bekeuring van fl. 90,- tegemoet zien.

Onder invloed
UTRECHT Zaterdagnacht hield de politie een 39-jarige man uit Zeist aan die in zijn auto was gestapt terwijl hij teveel gedronken had. Agenten gaven de man op de Rubenslaan een stopteken. Uit de ademanalyse bleek dat de man een alcoholpromillage had van 0.8. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van fl. 410,-.

Op de Amsterdamsestraatweg hield de politie omstreeks kwart over vijf een 50-jarige vrouw uit Utrecht aan. Zij had een alcoholpromillage van
1.4. Bovendien bleek dat zij reed met een ingevorderd rijbewijs. De vrouw kreeg proces-verbaal voor rijden onder invloed en rijden met een ingevorderd rijbewijs.