Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 3-03-2001 Persbericht 3 maart 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed
Vrijdagavond om 23.45 uur heeft een 31-jarige Eindhovenaar een boete van f. 410,- gekregen omdat hij onder invloed in zijn auto reed. De Eindhovenaar werd op de Aalsterweg gecontroleerd en blies tijdens de ademtest ruim 0,7 pro mille. Zaterdagmorgen om 3.50 uur werd op de Oudaen een 36-jarige Eindhovenaar bekeurd voor het rijden onder invloed met zijn auto. Hij blies tijdens de ademtest 1,05 pro mille.

Eindhoven: Man steekt met mes
Zaterdagmorgen om 0.40 uur heeft de politie op het Stadhuisplein een 41-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden. De man had tijdens een ruzie in een café aan de Oude Stadsgracht een man met en mes proberen te steken. Hij raakte enkel de kleding van het slachtoffer. Na de ruzie vertrok de man en getuigen zagen hem het mes in de struiken gooien. Het mes is inbeslaggenomen en de man is ingesloten. Hij stond tevens als ongewenst vreemdeling te boek.

Eindhoven: Verdachten auto-inbraak aangehouden
Vrijdagmiddag rond 14.10 uur zijn op de Anthony Fokkerweg een 37-jarige Eindhovense en een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beiden worden verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een geparkeerde auto aan de Noord Brabantlaan. Daar werd een ruitje van de auto vernield en een tas van een laptop gestolen. Toen bleek dat er geen laptop in de tas zat hebben de dieven de tas weggesmeten. Een passant vond de tas later en bracht die naar het politiebureau. Het duo, dat in hun auto verschillende inbrekerswerktuigen had liggen, is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Woninginbraak
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Fokkerlaan. Een raam werd ingeslagen en de achterdeur geforceerd. De hele woning werd doorzocht. De bewoners missen een bedrag van f. 50,-.

Eersel: Verkeersongeval
Een 19-jarige vrouw uit Eersel is vrijdagavond rond 23.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Nieuwstraat en Mgr. De Haasstraat. De vrouw fietste op het fietspad toen een 36-jarige Eindhovenaar met zijn auto op de Nieuwstraat in een bocht naar links rechtdoor ging en de fietsster schepte. De veroorzaker van de aanrijding reed direct na de aanrijding door zonder zich om het gewonde slachtoffer te bekommeren. Getuigen gingen achter de man aan en wisten hem voor rotonde t Stuivertje klem te rijden. Hij werd aan de politie overgedragen. De man was onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies hij ruim 2 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man is op het politiebureau ingesloten. Het slachtoffer werd overgebracht naar het St Joseph ziekenhuis gebracht waar een zware hersenschudding en verschillende zware kneuzingen werden geconstateerd.

Best: Inbraak in café
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een café aan de Hoofdstraat in Best. Met een trottoirtegel werd een ruit vernield en binnen werd de pas geleegde spaarkas van de muur gehaald. In de spaarkast zat ongeveer f.50,-.

Mariahout: Verkeersongeval
Een 35-jarige Helmonder is zaterdagmorgen rond 2.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Veghelsedijk. Hij kwam door nog onbekende oorzaak met zijn auto in de berm terecht en vervolgens in een sloot tot stilstand. De man is met schaafwonden en letsel aan nek en ribben opgenomen in het Elkerliek ziekenhuis.

Deurne: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 3.45 uur is op de Neerkantseweg in Deurne een 29-jarige bromfietser uit Deurne aangehouden. Hij reed onder invloed op zijn bromfiets. Hij blies tijdens de ademtest 1,3 pro mille. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uren en een proces-verbaal.

Valkenswaard: Onder invloed
Zaterdagmorgen is op de Vest in Valkenswaard een 47-jarige Helmonder bekeurd, omdat hij onder invloed met zijn auto reed. De man blies tijdens de ademtest 1,10 pro mille. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Veldhoven: Diefstal auto
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Hermannistraat in Veldhoven een blauwe Ford Transit met het kenteken VF-SL-21 gestolen.