Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn&Venen, 12.45 uur
Motorrijder onderuit

BREUKELEN Vrijdagavond rond zes uur reed een 42-jarige motorrijder uit Oosterhout op de Stationsweg in Breukelen. In de bocht naar de Breukelerwaard gleed de motorrijder door gladheid onderuit. De Oosterhouter is met armletsel overgebracht naar het ziekenhuis Ouderijn in Utrecht.

Winkeldief aangehouden

MAARSSEN Vrijdagmiddag omstreeks zes uur werd de politie gezonden naar een winkel in Zwanenkamp. Winkelpersoneel had hier een verdachte aangehouden. De man, 29 jaar uit Utrecht, wilde zonder af te rekenen bij de kassa de winkel verlaten. De Utrechter is overgebracht naar het bureau. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

Dronken rijden

MONTFOORT/MAARSSEN Zaterdagmorgen om drie uur hield de politie op De Bleek een 20-jarige man uit Montfoort staande. Uit de ademanalyse bleek dat de man veel te veel had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van 2.45. De man kreeg een rijverbod van 13 uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Op de Floraweg in Maarssen hield de politie rond acht uur vrijdagavond een 40-jarige man uit Woerden aan. De man bleek teveel gedronken te hebben; hij had een alcoholpromillage van 0.65. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van fl. 410,-.

Man bedreigd

MAARSSEN Vrijdagavond om acht uur werd de politie gezonden naar een horecagelegenheid aan het Bisonspoor. Hier zou een 27-jarige man uit Utrecht een 34-jarige man uit Utrecht bedreigd hebben. De mannen hadden een geschil over geld. De politie hield de 27-jarige man aan en bracht deze voor verhoor mee naar het bureau. De politie onderzoekt de bedreiging.

Onrust bij jongerencentrum
WOERDEN De politie ging vrijdagavond rond kwart voor twaalf polshoogte nemen bij een jongerencentrum aan de Prins Hendrikkade. Hier bleek enige onenigheid te zijn geweest tussen verschillende jongeren. Over en weer werd gezegd dat er met een mes bedreigd zou zijn.

De politie heeft een aangifte opgenomen van bedreiging jegens een 25-jarige man uit Woerden. De verdachte die met een mes bedreigd zou hebben, eveneens een 25-jarige man uit Woerden, zal vandaag aan het bureau komen om een verklaring af te leggen. De politie onderzoekt de toedracht van het voorval. Er is geen mes meer aangetroffen.