Politiebericht Groningen: Diverse 3-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 3 maart 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Kolham: autos total loss bij ongeval A7
Bij een ongeval op de A7 bij Kolham, raakten vrijdagmiddag een bestelbus en een personenauto total loss toen ze met elkaar in botsing kwamen op de rijbaan richting Groningen. De beide chauffeurs raakten daarbij gewond en werden ter plaatse behandeld. Het ongeval gebeurde toen de bestuurder van de personenauto, een 21-jarige inwoner van het Duitse Emden, moest uitwijken voor een vrachtauto die naar de linkerrijstrook ging, om de vanaf de oprit komende bestelauto, bestuurd door een 49-jarige inwoner van Laren, gelegenheid te geven om in te voegen. De Duitser bevond zich op dat moment op de linkerbaan en naderde de vrachtauto met een dergelijke hoge snelheid, dat hij niet kon afremmen en naar rechts moest uitwijken om een botsing te voorkomen. Hierbij raakte hij de juist vanaf de oprit Kolham komende bestelauto, die daardoor kantelde en op de zijkant over de weg schoof tegen de middengeleiding aan. De auto van de Duitser raakte vervolgens in een spin en knalde eveneens tegen de vangrail. De autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Er ontstond gedurende een uur een lange file.

Hoogezand: 12-jarige jongen onder auto
Een 12-jarige jongen uit Hoogezand liep vrijdagmiddag een gebroken been en een hersenschudding op toen hij op de Beukemastraat in zijn woonplaats al skeelerend de weg overstak en daarbij werd aangereden door de naderende personenauto, bestuurd door een 35-jarige plaatsgenoot. De jongen is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto liep daarbij frontschade op.

Loppersum: kind onder auto
Een 7-jarige jongen uit Loppersum raakte vrijdagmiddag gewond toen hij op de Stedumerweg in zijn woonplaats plotseling de weg overstak en daarbij werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 65-jarige inwoner van Leek. Het jongetje is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het jongetje was juist door zijn vader per auto opgehaald bij een vriendje. Toen ze het erf afreden ontdekte hij dat hij zijn pet had vergeten. Daarop parkeerde zijn vader de auto aan de overkant van de weg. Het jongetje wachtte wel voor een vrachtauto die juist passeerde, maar vloog direct daarna de weg over toen de personenauto naderde.

Delfzijl: verkeerscontrole Warvenweg
Bij een controle op de Warvenweg, vrijdag in Delfzijl, zijn 24 bekeuringen opgemaakt voor verschillende overtredingen. Het ging daarbij onder meer om geen begrenzer in een vrachtauto (2 x een boete van 1250 gulden), geen vervoersvergunning, niet voldoen aan rij- en rusttijden, foute belading, Apk etc. Aan de controle deden verschillende instanties mee, zoals politie, douane, rijksverkeersinspectie en de koninklijke marechaussee.

Groningen: inbreker aangehouden
Een 34-jarige stadjer is zaterdagnacht aangehouden nadat hij door een bewoner was overlopen bij een inbraak in diens woning aan de Westersingel in Groningen. De inbreker vluchtte bij de thuiskomst van de bewoner, maar kon even later door de politie in de buurt worden aangehouden aan de hand van het signalement. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen, bejaarde dame betaalt 300 gulden voor reep Een 90-jarige bejaarde dame uit Groningen kreeg vrijdagmiddag een schikkingvoorstel van 300 gulden voor het zonder betaling wegnemen van een reep uit een winkel aan de Kerklaan in Groningen Ze de passeerde kassa in haar rolstoel, maar rekende de chocoladereep in haar jaszak niet af. Ze had inmiddels twee keer eerder een waarschuwing gehad voor een dergelijk vergrijp. Derhalve werd de politie gewaarschuwd die haar hiervoor bekeurde.

Stadskanaal: alcomobilist
Op de Bosveen in Stadskanaal werd vrijdagnacht een 23-jarige automobilist uit Oude Pekela betrapt bij het rijden onder invloed. Hij bleek 1.5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zuidwolde: vernielingen school opgelost
De vernielingen aan de school aan de Schoolstraat in Zuidwolde die rond oud- en nieuw hebben plaatsgevonden en waarbij voor duizenden guldens schade is toegebracht is met de aanhouding van acht jonge verdachten opgelost. De jeugd uit Zuidwolde, variërende in de leeftijd van 14 tot 16 jaar hebben bekend, dat ze met elkaar verantwoordelijk zijn voor de vernieling van bloembakken, deuren, enkele ramen en regenpijpen, brandschade aan palen op het schoolplein en houtwerk aan de gevels. Ze zijn bij HALT aangemeld.

Snelheidscontroles
In Oude Pekela werd vrijdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg S14 en de Turfweg. Op beide wegen gold een maximumsnelheid van 80 km/u. In totaal kregen zeven automobilisten een bekeuring. De gereden snelheden varieerden van 97 tot 113 km/u. Op de Hoofdweg in Westerlee werden vrijdagmiddag eveneens een aantal automobilisten bekeurd voor te hard rijden. Hier gold een maximumsnelheid van 50 km/u waar tijdens de controle twintig bestuurders zich niet aan hielden. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u. Op de Udesweg in Winschoten werden eveneens twintig automobilisten betrapt bij het overtreden van de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst genoteerde reed hier 83 km/u. Alle controles werden uitgevoerd met het laserpistool.

Inlichtingen, Afdeling Communcatie, 0900 8844.