Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 4-03-2001 Persberichten district Sittard en Maastricht zondag 4 maart 2001 (12.30 uur)

DISTRICT SITTARD Sittard; verdovende middelen
Zondagmorgen zijn bij een controle op de Mgr. Rijckersstraat twee mannen aangehouden (30/24) uit Hoensbroek en Sittard, omdat zij in het bezit waren van verdovende middelen. Zij hadden bijna 2 ons hashish en een kleine hoeveelheid heroine bij zich. De twee werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De verdovende middelen werden inbeslaggenomen.

Geleen; onder invloed
Zondagmorgen omstreeks 05.00 uur, heeft de politie op de Dassenkuillaan een 38-jarige automobilist uit Geleen aangehouden omdat hij onder invloed zijn auto bestuurde. Na een blaastest werd vervolgens aan het bureau een ademanalyse afgenomen. Het resultaat bleek te zijn 1,7 o/oo, ruim driemaal zoveel als toegestaan. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en met een rijverbod en proces-verbaal kon hij huiswaarts keren.

Roosteren; bestelbusje gestolen
Een op de Jan Petersstraat geparkeerde bestelbus is van zaterdag op zondag door onbekende gestolen. De eigenaar van het voertuig dat was geladen met diverse goederen en gereedschap, ontdekte de diefstal zondagmorgen vroeg. De waarde van de gestolen bus en goederen is aanzienlijk. De politie stelt een nader onderzoek in.

Oirsbeek; veldkruis vernielt
Het bestuur van de Vereniging Historisch Schinnen heeft aangifte gedaan van vernieling van een oud smeedijzeren veldkruis in die gemeente. Het betreffende kruis staat op de hoek van de Akerweg- Klein Doenraderweg in Oirsbeek en is door de onbekende vandalen omver getrokken waarbij het is afgebroken. De vernieling is afgelopen week gepleegd.
De politie stelt een onderzoek in.

DISTRICT MAASTRICHT

Maastricht; dodelijke aanrijding
Zaterdagmiddag omstreeks 17.00 uur is op de Brusselseweg een 30-jarige automobilist uit Genk (B) bij een verkeersongeval dodelijk verongelukt. De man die na een frontale aanrijding met een tegenligger bekneld raakte, moest door de brandweer worden bevrijd. Zwaar gewond werd hij met spoed overgebracht naar het AZM in Maastricht, waar hij kort na aankomst overleed. De inzittenden van de andere auto raakte licht gewond. Zij werden eveneens voor medisch onderzoek en hulp naar het AZM overgebracht. Beide autos werden geheel vernield. De politie stelt een nader (technisch) onderzoek in.

Het ongeval gebeurde toen het slachtoffer met zijn auto, komende uit de richting Smeermaas, vermoedelijk een betonnen rand tussen rijbaan en fietspad heeft geraakt. Hij verloor de macht over het stuur en botste frontaal tegen een tegemoet komende auto, bestuurd door een 39-jarige man uit Maastricht. In deze auto zaten nog twee inzittenden, (39/36) beiden uit Maastricht.

Maastricht; onder invloed
Zondagmorgen omstreeks 4.00 uur, zag een politiepatrouille op de Bosscherweg een automobiliste rijden die slingerend van links naar rechts reed. Nadat het voertuig langs de kant was gezet en een blaastest was afgenomen, bleek dat de bestuurster (22) uit Eindhoven flink had gedronken. Zij werd meegenomen naar het bureau en de adem-analyse gaf vervolgens een promillage van 1,5 o/oo aan. Haar rijbewijs werd ingevorderd en met een langdurige rijverbod en na het opmaken van een proces-verbaal, mocht zij te voet het bureau verlaten.

Maastricht; openlijke geweldpleging
Zondagmorgen kort na middernacht zijn op de Markt twee verdachten aangehouden, die kort daarvoor van een drietal geparkeerde autos de buitenspiegels hadden vernield. Getuigen hadden de vernielingen gezien en de politie gewaarschuwd, die ter plaatse de twee jongens kon aanhouden. Zij verkeerden behoorlijk onder invloed van drank en de twee werden ter ontnuchtering en voor verder verhoor ingesloten. De ouders van de minderjarige werden gewaarschuwd. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.