Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 4-03-2001
Mediaberichten 3 en 4 maart / 14.00 uur

VENLO: 16 Verbalen bij alcoholcontrole

VENLO Bij een grootscheepse alcoholcontrole op diverse plaatsen in Venlo, Blerick en Tegelen heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag in totaal 16 bekeuringen uitgedeeld. Vier automobilisten kregen een proces-verbaal omdat de blaasproef uitwees dat ze te veel hadden gedronken. Van 350 weggebruikers werd een blaastest afgenomen. Verder werden er bekeuringen gemaakt voor defecte of onjuiste verlichting (4x), het niet bij zich hebben van het rijbewijs (2x), het niet dragen van de autogordel (3x), onverzekerd rijden (2x) en het rijden zonder geldige APK (1x). Bij de controles die tussen 22.00 en 03.00 uur werden gehouden - werden 19 politiemensen ingezet.

VENLO: StraatMaatcontrole levert 70 verbalen op

VENLO Bij een grootscheepse StraatMaatcontrole op diverse plaatsen in Velden, Venlo, Blerick en Belfeld heeft de politie vrijdagmiddag en avond tegen zeventig weggebruikers proces-verbaal opgemaakt.

De controles, waarbij acht politiemensen werden ingezet werden gehouden tussen 13.30 een 22.00 uur. Bekeuringen werden uitgedeeld voor: overtreding maximum snelheid (34x), het niet dragen van een (bromfiets)helm (9x), foutief parkeren (8x), het niet dragen van de autogordel (6x), defecte of onjuiste verlichting (6x), het negeren van rood verkeerslicht (1x), oranje plaat op bromfiets (1x) en het plegen van verzet en het beledigen van de politie (1x).

Dat laatste gebeurde bij een controle in Blerick. Daar zag de politie kort voor acht uur dat een 17-jarige bromfietser zonder helm over de Pepijnstraat reed. Toen de jongeman korte tijd later stilstaand werd aangetroffen op de Pepijnstraat zegde een politieman hem proces-verbaal aan. Hierop ontstak de jongen in woede en sloeg de agent het bonnenboekje uit handen. Omdat de jongen bleef schelden en steeds agressiever werd, hij probeerde zelfs weg te rijden, hield de politie hem aan. De verdachte bleef zich verzetten en moest uiteindelijk in de boeien worden geslagen en per politieauto worden afgevoerd. Na verhoor is hij later op de avond met een proces-verbaal dat middels snelrecht zal worden afgedaan in vrijheid gesteld.

Bij een snelheidscontrole op de Prof.Gelissensingel in Venlo bleek een motorrijder 106 km/u te rijden, terwijl daar 50 km/u is toegestaan. In overleg met de officier van justitie in Roermond kreeg de man een geldboete van 560 gulden opgelegd.

HEIJEN: Kind gered van verdrinkingsdood

HEIJEN Twee vrouwelijke vakantiegangers uit Ede en Almere-stad (de vrouw uit Ede is kinderarts) hebben zaterdag kort na het middaguur het leven gered van een acht-jarig meisje uit het Duitse Altenberge. Dat gebeurde in het zembad van een recreatiepark aan de Hommersumseweg in Heijen.

De moeder had het meisje slechts heel even uit het oog verloren. Het kind bleek in het diepe gedeelte van het zwembad terecht te zijn gekomen en werd korte tijd later door een gast op de bodem van het bad aangetroffen. Hij haalde het kind dat geen levenstekenen meer vertoonde - direct uit het water, waarna de twee vrouwen uit Ede en Almere-stad met succes het kind reanimeerden. Het slachtoffertje is vervolgens per ambulance overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De inmiddels gealarmeerde traumahelicopter, die uit Nijmegen was vertrokken, kon terugkeren naar de basis.

BLERICK: Inbraak in winkel

Blerick Onbekenden hebben bij een inbraak in een kledingzaak aan de Witherenstraat in de nacht van vrijdag op zaterdag enkele duizenden guldens en een nog onbekende hoeveelheid kleding buit gemaakt. Toegang werd verkregen door een gat te maken in het golfplatendak. De inbrekers slaagden erin de kluis te openen in een kantoorruimte en daaruit het geld te ontvreemden.

WEERT: Automobilist vlucht na ongeval

WEERT Bij een verkeersongeval op de Roermondseweg in Weert zijn zaterdagmorgen, kort na acht uur, drie mensen licht gewond geraakt. Ze zijn voor onderzoek overgebracht naar ziekenhuizen in Weert en Roermond. De veroorzaker van het ongeval, een 39-jarige man uit Dokkum, vluchtte na het ongeval te voet de landerijen in, waar hij korte tijd later na een zoekactie door de politie kon worden aangehouden.

Het ongeval gebeurde toen de 39-jarige man door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur van zijn auto verloor. Rijdend in de richting Roermond botste hij rechts van de weg tegen een boom en schoof vervolgens weer terug de rijbaan op. Op de linker weghelft kwam hij frontaal in botsing met een tegemoetkomende auto, die werd bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Grathem. Zij raakte, net als haar twee inzittende dochters van 17 en 18 jaar, licht gewond.

De automobilist die het ongeval veroorzaakte, zette het direct op een lopen en verdween in de landerijen tussen de Roermondseweg en de A2-autosnelweg. Een zoekactie van de politie had tot resultaat dat hij korte tijd later kon worden aangehouden. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs, had nog een geldboete openstaan van 1.280 gulden en stond gesignaleerd voor een winkeldiefstal in Echt. De man die de Angolsese nationaliteit heeft - is ingesloten. Omdat zijn verblijfsstatus in Nederland onduidelijk is, zal de vreemdelingenpolitie een onderzoek instellen.

ECHT: Dief isolatiemateriaal aangehouden

ECHT De politie heeft zaterdagmiddag op de Kleefstraat in Echt een 38-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op een bouwterrein aan de Middenhoven in Roermond kort tevoren enkele pakken isolatiemateriaal te hebben gestolen.

De politie had een melding gekregen van de diefstal. Aan de hand van het kenteken vatte de politie post op de Kleefstraat in Echt. Toen de man korte tijd later in zijn auto verscheen, bleek hij inderdaad enkele pakken isolatiemateriaal in zijn auto te hebben liggen. Tegen de man is nu een snelrechtprocedure gestart.

VENLO: Agressieve automobilist aangehouden

VENLO De politie heeft zaterdag rond het middaguur op de Weselseweg een 46-jarige automobilist uit Venlo aangehouden. De man had toen hij een bekeuring kreeg geweigerd zijn naam op te geven en zich verzet tegen de politie.

Een politiesurveillance zag hoe de man in strijd met een geslotenverklaring over de Schoolweg reed. Toen hij na een eerste aanwijzing niet stopte en onder het maken van een wegwerpgebaar er vandoor ging, stelde de politie een achtervolging in. Op de Weselseweg lukte het de man tot stoppen te brengen, waarna hij steeds agressiever ging reageren. Nadat hij had geprobeerd weg te rijden, hield de politie hem aan, waartegen hij zich verzette. Uiteindelijk werd hij in de politieauto gezet en naar het politiebureau overgebracht. Daar kreeg hij een proces-verbaal uitgereikt en werd daarna in vrijheid gesteld.

VENLO: Vrouw gewond bij verkeersongeval

VENLO Bij een verkeersongeval op de kruising Weselseweg Autosnelweg A67 is zaterdagmiddag kort voor vijf uur een 33-jarige vrouw uit Venlo gewond geraakt. Zij is ter observatie opgenomen in het Venlose ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde toen een 69-jarige automobilist uit het Duitse Moers op de Weselseweg wilde keren. Omdat op de linker rijbaanhelft van de oostelijke rijbaan het verkeer in file stilstond, kon de man niet wegrijden. Toen een in die file stilstaande automobilist een teken aan de man gaf om weg te rijden, naderde er over de rechter rijbaanhelft nog een personenauto, bestuurd door een 36-jarige man uit Venlo. De Duitse auto kwam vervolgens in botsing met deze auto. Het slachtoffer raakte bekneld in de auto en moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Allebei de autos raakten zwaar beschadigd.