Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 13.45 uur
Toezicht binnenstad

VEENENDAAL Zaterdag 3 maart heeft de politie samen met een aantal politiejunioren de gehele dag toezicht gehouden in de binnenstad. Het werd een gezellige en rustige dag zonder ongeregeldheden.

Eenmaal moest de politie verbaliserend optreden tegen een taxichauffeur, die op de markt een visje ging kopen. Op de markt is gemotoriseerd verkeer niet toegestaan. Een uitzondering wordt gemaakt voor taxichauffeurs met ontheffing, die een passagier moeten ophalen of moeten afzetten. Aangezien dit niet het geval was, kreeg hij een proces-verbaal voor het rijden in een gesloten verklaring.

Jongens aangehouden voor vernieling fiets

WIJK BIJ DUURSTEDE Tijdens hun surveillance zagen agenten zaterdagavond 3 maart op de Van Lynden van Sandenburghweg enkele jongeren bij een vernielde fiets staan. Op het moment dat de agenten de jongens aanspraken, verscheen de eigenaar van de fiets ter plaatse.

De aangever, een 21-jarige man uit Wijk bij Duurstede, verklaarde aan de politie gezien te hebben dat twee knapen uit de groep zijn fiets hadden vernield. De twee verdachten, beiden 14 jaar en woonachtig in Wijk bij Duurstede, zijn aangehouden en naar het bureau overgebracht voor verder verhoor. Bureau Halt zal de zaak afhandelen.

Inbrekers op heterdaad betrapt

LEERSUM Zondagmorgen 4 maart rond vier uur zagen surveillerende agenten op een bedrijventerrein aan de Kerkweg vijf mannen wegrennen. Na een korte achtervolging zag de politie kans om twee van de vijf verdachten aan te houden. Een uitgebreide zoekactie op het terrein door meerdere politieagenten en twee politiehonden leverde niets meer op.

Na onderzoek in het bedrijf bleek dat de daders hadden geprobeerd om via het dak in te breken. De twee aangehouden mannen weigeren tot op heden hun naam op te geven en blijven voorlopig ter identificatie en verhoor aan het bureau.

Vechtpartij in horacagelegenheid

RHENEN Zaterdagavond 3 maart omstreeks kwart voor twaalf werd de politie in verband met een vechtpartij naar een horecagelegenheid gestuurd aan de Tuinstraat. Onderweg daarheen werden zij aangesproken door een groep jongens die een omschrijving gaven van de dader van de vechtpartij.

Ter plaatse aangekomen heeft de politie een 17-jarige jongen uit Veenendaal aangehouden, die aan het opgegeven signalement voldeed. Inmiddels kregen zij via de meldkamer te horen dat het slachtoffer zich voor aangifte aan het bureau had gemeld.

De politie zal aan de hand van de aangifte en het verhoor van de verdachte de toedracht van de vechtpartij verder onderzoeken.