Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 13.45 uur
Jongen beledigt politie

ZEIST Zondagmorgen 4 maart omstreeks half vier was er sprake van een klein opstootje in de 2e Dorpsstraat. De politieagenten die daar ter plaatse waren werden door een 18-jarige jongen uit Zeist zonder enige reden uitgescholden.

Omdat belediging van de politie niet wordt getolereerd is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor is de Zeistenaar met een proces-verbaal ter zake belediging van een ambtenaar in functie heengezonden.

Bromfietser rijdt onder invloed

ZEIST Zondagmorgen 4 maart omstreeks kwart voor twee ging de politie voor een melding naar de Slotlaan. Daar zou een dronken jongen aanstalten maken om met zijn bromfiets weg te rijden.

Ter plaatse zagen de agenten inderdaad een man verwoedde pogingen doen om zijn bromfiets gestart te krijgen. Zij hebben de man, 25 jaar en woonachtig in Utrecht, aangehouden en overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse.

Op het bureau bleek de man behoorlijk diep in het glaasje te hebben gekeken. Er werd bij hem een alcoholpromillage van maar liefs 2,3 gemeten. Uit voorzorg heeft de politie zijn bromfiets aan het bureau gehouden. Deze mag hij pas zondagmiddag na twee uur afhalen.

De man heeft geluk gehad dat zijn bromfiets niet direct startte, daarmee heeft hij een proces-verbaal voor rijden onder invloed voorkomen. Met een rijverbod van 12 uur mocht hij huiswaarts.

Snelheidscontrole

MAARTENSDIJK Zaterdagmiddag 3 maart tussen tien en twaalf uur heeft de politie op de Tolakkerweg een snelheidscontrole gehouden. 633 Passanten werden gecontroleerd op het overtreden van de toegestane maximum snelheid van 50 km/h.

99 Automobilisten kunnen rekenen op een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/h.