Gemeente Eindhoven

Persbericht: 5 maart 2001

Carnaval in Eindhoven zonder problemen verlopen

De carnavalsdagen in Eindhoven zijn zonder noemenswaardige problemen verlopen.
In navolging van de aanpak bij grote evenementen is een team van binnenstadsmanagement, politie en de Federatie Eindhovens Carnaval samengesteld die de carnavalsoptocht op zaterdag begeleidde. Twee wagens zijn uit de optocht gehaald vanwege te weinig bescherming van de wielen. Ook was een wagen hoger dan was toegestaan. Hierdoor ontstond vertraging omdat een kabel boven de weg verwijderd moest worden. De optochtorganisatie heeft uitstekend gefunctioneerd.

Veiligheid horecagelegenheden
Het project Veilig Uit 2001 heeft tot een bevredigend resultaat geleid.
Tijdens carnaval zijn ook controles uitgevoerd. Er werden slechts kleine onvolkomenheden geconstateerd die direct zijn opgelost. De politie reikte geen procesverbalen uit.

Glas op straat
Op initiatief van de horecaverenigingen en uit veiligheidsoogpunt, schakelde de meerderheid van de ondernemers over op gebruik van policarbonaat bekers. Hierdoor werd opvallend weinig glas op straat aangetroffen.

Feesttent op de Markt
De gezamenlijke inzet van de Federatie Eindhovens Carnaval, de Horeca ondernemers van de Markt en de gemeente Eindhoven om op de Markt activiteiten te ontwikkelen in een feestaccommodatie is succesvol geweest. De activiteiten zijn goed bezocht en verliepen probleemloos.

Politie
De politie heeft een rustige carnaval gehad. Tijdens de hele carnavalsperiode vonden net zoveel incidenten plaats als tijdens een druk weekend.