Politiebericht Brabant-Noord: Uden 5-03-2001
Persbericht district De Leijgraaf

ONTPLOFFING IN BOUWKEET, TWEE GEWONDEN

Bij een ontploffing vanmorgen in een bouwkeet aan de Mellesingel in Uden zijn twee mannen zwaar gewond geraakt. De slachtoffers zijn met ernstige brandwonden overgebracht naar het Brandwondencentrum in Beverwijk. Het ongeval gebeurde toen een van de slachtoffers rond 07.30 uur een gevelkachel in de bouwkeet wilde aanmaken. Vermoedelijk als gevolg van een niet goed werkende thermostaatregelaar ontstond een explosie, waarbij de beide mannen zware brandwonden opliepen aan gezicht, handen en longen. Buurtbewoners verleenden eerste hulp door de slachtoffers te koelen met water. De mannen, een 43-jarige inwoner van Boekel en een 22-jarige man uit Herpen, zijn in eerste instantie overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel en van daaruit vervoerd naar het Brandwondencentrum in Beverwijk. De politie van district de Leijgraaf heeft de ambulances begeleid, waarna op de A2 de escorte werd overgenomen door het Korps Landelijke Politie Diensten. De brandweer, die ook ter plaatse was, hoefde geen bluswerkzaamheden te verrichten. Het vuur is vanzelf gedoofd.

Naar aanleiding van het ongeval is de Arbeidsinspectie in kennis gesteld. De technische recherche heeft de kachel in beslaggenomen. Deze wordt onderzocht.

AUTO WEG

Maandagmorgen is op de Oranjestraat in Uden een bestelauto gestolen. Het betrof een zwarte Volkswagen Transporter, kenteken VX-59-ND.